GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι φιλοζωικές; ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ 2.500 μινγκ στην Κοζάνη...

Maria Xatzikranioti   Που είναι η φιλοζωικες οργανώσεις; Σκοτώνουν 2500 Μινγκ μόνο τα σκυλιά και τα γατιά έχουν ζωή; Αν αύριο μας πουν σκοτώ...

Που είναι η φιλοζωικες οργανώσεις; Σκοτώνουν 2500 Μινγκ μόνο τα σκυλιά και τα γατιά έχουν ζωή; Αν αύριο μας πουν σκοτώστε τα σκυλιά και τα γατιά σας για τον κορονοιο θα το κάνουμε με ελαφριά καρδιά; Κορώνα έχουν κι ο σκύλος κι η γάτα και κάνουμε εμβόλιο για αυτό αλίμονο επιτέλους τα ζώα τα χρησιμοποιουν για φύλαξη, για την γούνα, για το κρέας τους και τα σκοτώνουν οπότε τους γουστάρει...
==========================================
Με ευθανασία θανατώνονται τα 2.500 γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό σε φάρμα στο Καλονέρι του δήμου Βόιου Κοζάνης, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας.



Την είδηση για τη θανάτωση των μινκ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Γκατζόγλου.



Σύμφωνα με τον κ. Λάγγα, η θανάτωσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες, ενώ τα ζώα θα ταφούν σε βάθος άνω των τεσσάρων μέτρων σε περιοχή που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.



Αναφερόμενος στην φάρμα στο Καλονέρι Κοζάνης, ο ίδιος τόνισε ότι δημιουργήθηκε το 2014. Στη Δυτική Μακεδονία, λειτουργούν περί τις 84 φάρμες γουνοφόρων ζώων και τα μινκ υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο.



Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολος Τσούκας, σημείωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 16/11, κτηνίατροι θα μεταβούν σε φάρμα γουνοφόρων ζώων στη Μεσοποταμία Καστοριάς, προκειμένου να πάρουν δείγματα από τα ζώα και να γίνουν αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσούν ή όχι από covid-19, στην οποία βρέθηκε θετικός ο ιδιοκτήτης τους.



Πρόκειται για μία φάρμα με 30.000 ζώα και σύμφωνα με τον κ. Τσούκα “μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα και το πιο πιθανόν είναι να βγει αρνητικό το τεστ στον ιό του κορονοϊού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση