GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ! Δεν θα ισχύει 9 το βράδυ έως 5 το πρωί ολική απαγόρευση κυκλοφορίας...

Με μια αναδίπλωση,  ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις και τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρ...

Με μια αναδίπλωση,  ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις και τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, στο πλαίσιο του γενικού lockdown που ανακοινώθηκε... 

Ειδικότερα, η μετακίνηση μεταξύ 21:00 – 05:00 θα πραγματοποιείται όπως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή με μήνυμα στο 13033 και έντυπα μετακίνησης (για εργασία, για λόγους υγείας, ατομικής άθλησης και για έξοδο με το κατοικίδιο) καθ' όλη τη διάρκεια που ισχύει το lockdown και δεν θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε -χωρίς να αναφερθεί στο 21:00 – 05:00- πως τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους πολίτες από τις Αρχές, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα νέα μέτρα.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει το δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα, παύει να ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική και μετά τις εννέα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Και αυτό καθώς ούτως ή άλλως μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και με αποστολή SMS στο γνωστό μας από την άνοιξη 13033. Όπως ακριβώς δηλαδή το Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι πολίτες μπορούσαν μετά τα μεσάνυχτα για παράδειγμα να στείλουν έξι και να βγάλουν βόλτα το σκύλο, το ίδιο θα ισχύει και τώρα. Oι συναθροίσεις σε πλατείες δεν θα επιτρέπονται και σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί τις βραδυνές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο 13033 ο πολίτης πρέπει να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να έχει τη μορφή: X, κενό, ονοματεπώνυμο, κενό, διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (με ραντεβού) και στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή για μεταφορά συζύγου, συγγενούς στην εργασία και συνοδεία μαθητή.

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα, καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτου ζώου (εντός του νομού, που κατοικεί ο αποστολέας).

Μετά την επιτυχή αποστολή ενός SMS στο 13033 ακολουθεί η απάντηση: "Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση