GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πώς οι τραπεζίτες εξαγοράζουν τις εθνικές οικονομίες των κρατών...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Να πώς οι τραπεζίτες εξαγοράζουν τις εθνικές οικονομίες των κρατών και δημιουργούν το νέο παγκόσμιο δουλοκτητικό σύστημ...


Της Ιωάννας Υψηλάντη

Να πώς οι τραπεζίτες εξαγοράζουν τις εθνικές οικονομίες των κρατών και δημιουργούν το νέο παγκόσμιο δουλοκτητικό σύστημα με... σύγχρονες μεθόδους.
Κάθε κρίση, είναι η απόλυτη ευκαιρία για τα σχέδια τους. Οπως και ο κορωνοϊός!
Ετσι, η Παγκόσμια Τράπεζα, για να δώσει δάνειο, σ΄ένα κράτος, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την καταβαραθρωμένη οικονομία του, λόγω του ιού, δεν επιβάλλει, απλώς, τραπεζικούς όρους αποπληρωμής! Επιβάλλει και τα μέτρα, που η ίδια πιστεύει ότι θα σε οδηγήσουν στην χρεωκοπία.
Τα μέτρα, για την αντιμετώπιση του ιού, δεν αποτελούν, γι΄αυτήν, απόφαση του κάθε κυρίαρχου κράτους, αλλά προνόμιο της Τράπεζας. Χαλίφης, στην θέση του χαλίφη!
Και δεν αναφέρω τυχαία την λέξη "προνόμιο", καθώς όλα τα μέτρα που προτείνει, οδηγούν στην χρεωκοπία μιας χώρας, ώστε να την καταβροχθίσει, τελικά, η Τράπεζα.
Μία τέτοια περίπτωση έγινε γνωστή, από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Α. Λουκασένκο, τον περασμένο Ιούνιο.
Η Παγκόσμια Τράπεζα του πρόσφερε 940 εκατομμύρια ταχείας χρηματοδότησης, αρκεί:
- Να μοντελοποιήσει το σύστημα αντιμετώπισης της επιδημίας, στην χώρα του, στο σύστημα της Ιταλίας. "Είναι έτοιμη να μας χρηματοδοτήσει δέκα φορές περισσότερα από ό, τι πρόσφερε αρχικά, ως ένδειξη επαίνου, για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτού του ιού" είπε ο Λουκασένκο.
- Το ΔΝΤ απαίτησε καραντίνα, μέτρα απομόνωσης, απαγόρευση της κυκλοφορίας.
"Αυτό είναι ανοησία. Δεν θα χορέψουμε με κανέναν », είπε ο πρόεδρος. "Δεν θέλω να επαναληφθεί η κατάσταση της Ιταλίας στη Λευκορωσία. Έχουμε τη δική μας χώρα και τη δική μας κατάσταση », κατέληξε.

* Belarus president unwilling to accept additional terms to get foreign loans

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση