GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι απειλές και οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών...»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ   Στον κυβερνητικό αυταρχισμό απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα των λαϊκών...


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ  

Στον κυβερνητικό αυταρχισμό απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. 

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας, που συνεχίζουμε την προσπάθεια – μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις - όχι μόνο ενάντια στην επιδημία COVID-19 αλλά και συνολικά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών, προκαλεί ο εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός σε βάρος μας.

Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και Μέσων Προστασίας και την ανυπαρξία αναγκαίων μέτρων (π.χ. συστηματικός προληπτικός μοριακός έλεγχος σε ασθενείς και εργαζόμενους), είμαστε αντιμέτωποι με τις απειλές για πειθαρχικές διώξεις και κυρώσεις αλλά και τις εισαγγελικές κλήσεις σε απολογία και ανακρίσεις, γιατί αποκαλύπτουμε την αλήθεια και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών.

Αντί να «απολογούνται» αυτοί που εξακολουθούν να μην εξασφαλίζουν ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας – χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο (με ημερ. 15/10/2020 και αρ. πρωτ. 57497) της 2ης ΥΠΕ, με το οποίο απορρίπτεται το αίτημα του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ για χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας (FFP2) – απειλούν με κυρώσεις όσους υγειονομικούς εκτεθούν ή νοσήσουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το απαράδεκτο έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείο Πτολεμαϊδας για «κυρώσεις» σε βάρος εργαζομένων «που είχαν επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου» καθώς και οι δηλώσεις του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις οποίες εγκαλεί γιατρούς και νοσηλευτές που διαγνώσθηκαν τις τελευταίες βδομάδες θετικοί στο SARS-CoV-2 για χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικές για την προσπάθεια να «φιμωθούν» οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί, είναι η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καθώς και οι αστυνομικές «επισκέψεις» στα σπίτια του προέδρου και του γραμματεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας και οι κλήσεις τους σε απολογία. Το μοναδικό «έγκλημα» των συναδέλφων ήταν η αποκάλυψη της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη δήθεν «θωράκιση του συστήματος υγείας» και η συνέχιση του αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες συκοφαντικές επιθέσεις φιλοκυβερνητικών εκπροσώπων ΜΜΕ καθώς και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε βάρος των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους «σηκώνουν κεφάλι».

Προειδοποιούμε ότι θα υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Συνεχίζουμε, αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης, να διεκδικούμε::

► να σταματήσουν οι απειλές και οι διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Να ανακληθούν τα απαράδεκτα έγγραφα για κυρώσεις σε συναδέλφους που νόσησαν ή εκτέθηκαν

► να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

► να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

► να επιταχθούν ιδιωτικές μονάδες υγείας και να στελεχωθούν – αξιοποιηθούν τα κλειστά νοσοκομεία για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να «ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ» όλους όσους υλοποιούν την πολιτική - που αξιοποιεί ακόμα και την επιδημία για να τσακίσουν τα δικαιώματα μας -αλλά και τους επιχειρηματικούς ομίλους που την απαιτούν, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας 
Βαρδαβάκης Μανώλης          Φεργάδη Αννα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση