GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ! Επανακαταμέτρηση όλων των ψήφων (με το χέρι) στην Τζόρτζια...

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ να καταθέτει την μία αγωγή μετά την άλλη, αμφισβητώντας την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, ο επικεφαλής...

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ να καταθέτει την μία αγωγή μετά την άλλη, αμφισβητώντας την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής αξιωματούχος των Ρεπουμπλικάνων στη Τζόρτζια, Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, διέταξε την επανακαταμέτρηση με το χέρι όλων των ψήφων της πολιτείας, μία κίνηση που υπερασπίστηκε ένθερμα ο Τραμπ. Σύμφωνα με τους New York Times θεωρείται απίθανο να αλλάξει το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν. Όπως επισημαίνεται ακόμη κι αν ο κ. Τραμπ κέρδιζε τη Τζόρτζια, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επί του παρόντος έχει 279 εκλεκτορικές ψήφους, έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές. Στο μεταξύ, το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου κατέθεσε αγωγή στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της νομικής στρατηγικής του, ελπίζοντας σε αλλαγή των συσχετισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τζόρτζια, όλες οι ψήφοι, οι οποίες και θα εκτυπωθούν, θα επανακαμετρηθούν δια χειρός.Ο Μπάιντεν διατηρεί μικρό προβάδισμα, μερικών χιλιάδων ψήφων, στην πολιτεία που κέρδισε ο Τραμπ το 2016. Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου παρουσίασε αποδείξεις, όπως λέει, ότι μια χούφτα ανθρώπων ψήφισαν παρανόμως, γιατί ήταν νεκροί.

«Με την απόσταση να είναι τόσο μικρή, θα χρειαστεί επανακαταμέτρηση σε κάθε κομητεία», δήλωσε ο κ. Ραφενσμπέργκερ σε δημοσιογράφους στην Ατλάντα, λέγοντας ότι έλαβε την απόφαση λόγω της «εθνικής σημασίας» του αποτελέσματος σε μια πολιτεία με 16 εκλέκτορες.

Σε εθνικό επίπεδο το προβάδισμα Μπάιντεν διευρύνεται σημαντικά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η απόσταση των δύο είναι 5,1 εκατομμύρια ψήφους ή 3,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση