GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Υπήρξε εγκληματικός εφησυχασμός...»

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα τ...


Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως υπήρξε «εγκληματικός εφησυχασμός» στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε διχαστική την ομιλία του πρωθυπουργού. «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει ότι «πέσαμε έξω», κάνοντας λόγο για παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Σας ζήτησα να παραδεχτείτε την αποτυχία σας ως πράξη γενναιότητας και ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Βρείτε έναν τρόπο να το πείτε. Σας είπαμε, αναγνωρίστε την ολιγωρία και ζητήστε την βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων», συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ζητήθηκε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. «Ξέρουμε καλύτερα από εσάς την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Το ζητήσαμε για να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο, δεν θέλουμε συγκυβέρνηση», πρόσθεσε. Ζήτησε δε να συμφωνηθεί ένα εξάμηνο σχέδιο κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση