GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ και σήμερα η τηλεκπαίδευση...

Κανονικά σε γενικές γραμμές πραγματοποιούνται σήμερα τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, αλλά  παρατηρήθηκαν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, με αδ...

Κανονικά σε γενικές γραμμές πραγματοποιούνται σήμερα τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, αλλά  παρατηρήθηκαν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, με αδυναμία των μαθητών να εισέλθουν στην «ηλεκτρονική τάξη» και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Προβλήματα και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην αυξημένη επισκεψιμότητα.

Οι μαθητές που πρόλαβαν να μπουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων συνέχισαν κανονικά το μάθημά τους, ενώ όσοι προσπάθησαν τις επόμενες ώρες έμειναν αποκλεισμένοι από το σύστημα. Προβλήματα πρόσβασης εντοπίσθηκαν σε oρισμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, όπως η Σάμος και η Κέρκυρα, αν και σε γενικές γραμμές η ηλεκτρονική πλατφόρμα Webex λειτούργησε κανονικά, με περισσότερες από 40.000 ψηφιακές τάξεις γυμνασίου και λυκείου να είναι αυτή τη στιγμή σε λειτουργία.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο -σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας- αντιμετωπίζει δυσκολία στο να ανταποκριθεί, καθώς, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, σήμερα εισέρχονται και μαθητές, με αποτέλεσμα το Δίκτυο να «πέφτει» συχνά από το πρωί.

Πάντως, όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

1 σχόλιο

  1. Να πινετε κανα εσπρεσακι,να επαγρυπνητε καλυτερα,αχρηστοι,της κακιας ωρας.Αν αυτο το λετε ποιοτικη τηλεκπαιδευση,καλυτερα να παιξουμε βιντεο γκειμς.Ουτε κολλανε και πανε σφαιρα.Οσο για τη Νικη και το αλλο ψωνιο,μια χαρα τα πανε στο ρεζιλικι.Αψογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση