GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΡΤΗΣ! Πώς "μοιράζονται" οι περιοχές στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ μετά τη συμφωνία εκεχειρίας...

Krikor Tsakitzian    Στο χάρτη που βλέπετε εμφανίζονται οι περιοχές όπως περιγράφονται στη συμφωνία εκεχειρίας. Από ολόκληρο το Αρτσάχ, περ...



Krikor Tsakitzian  
Στο χάρτη που βλέπετε εμφανίζονται οι περιοχές όπως περιγράφονται στη συμφωνία εκεχειρίας. Από ολόκληρο το Αρτσάχ, περνάει στην κατοχή των Αζέρων το 85% των εδαφών της περιοχής. Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ, που ήταν η απόλυτη πλειοψηφία του πληθυσμού, υποχρεούνται να ζήσουν σε εδάφη που μόλις και μετά βίας φτάνουν το 15% της συνολικής έκτασης της περιοχής.
Δηλαδή από τα 12.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι όλο το Αρτσάχ, τα 10.000 περιέρχονται στους Αζέρους και μόλις τα 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν στους Αρμένιους με την επιτήρηση των Ρώσων, ως εγγυητές της ασφάλειάς τους στην περιοχή.
Στην υπόλοιπη περιοχή, αναμένεται το επόμενο διάστημα να μεταφερθούν έποικοι λογής – λογής, αγνώστου προελεύσεως, για να δημιουργήσουν μια κατάσταση τετελεσμένη που δεν θα μπορέσει να την αλλάξει κανείς ποτέ στο μέλλον.
Οι περιοχές με το μπλε χρώμα είναι αυτές που έχουν ήδη καταλάβει οι Αζέροι και παραμένουν ως έχουν στην κατοχή τους.
Προστίθενται όμως, όπως ορίζει η συμφωνία και οι κόκκινες περιοχές, από τις οποίες θα πρέπει μέσα ένα μήνα να έχουν αποχωρήσει οι Αρμένιοι και να τις παραχωρήσουν στους Αζέρους.
Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται οι περιοχές του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) που θα περιπολούν οι Ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και σε κάποιες από αυτές θα μένουν και οι Αρμένιοι, σχεδόν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως από την Αρμενία, έως ότου μέχρι τα επόμενα τρία χρόνια, φτιαχτεί ο δρόμος που θα περνά από το Λατσίν και θα ενώνει το Στεπανακέρτ με την Αρμενία και το Γιερεβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση