GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΥΦΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟ LOCKDOWN!» ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο καθηγητής Γ. Ιωαννίδης για τα μέτρα κατά του κορονοϊού...

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος   Χτεσινή συνέντευξη 1. Η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών κορονοϊού δεν θα χρειαστεί νοσοκομειακή φροντίδα, ...

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος 
Χτεσινή συνέντευξη
1. Η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών κορονοϊού δεν θα χρειαστεί νοσοκομειακή φροντίδα, γι αυτό δεν πρέπει να προκαλείται πανικός.
2. Είναι δύσκολος ιός για ευπαθείς ομάδες, γι αυτό πρέπει να προστατευθούν αυτές στοχευμένα και να μην εφαρμόζονται οριζόντια δρακόντεια μέτρα.
3. Η θνητότητα διαμορφώνεται από το πώς εμείς αντιμετωπίζουμε τον ιό. Αποτελεί πλέον κοινό επιστημονικό τόπο ότι η διάμεση τιμή θνητότητας παγκοσμίως είναι κάτω του 0.2%.
4. Το lockdown είναι τυφλή λύση που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει. Το κράτος πρέπει να δώσει μόνο κατευθυντήριες συμβουλές.
5. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας πέραν κάποιας ώρας ή το κλείσιμο χώρων σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες συνωστισμού σε άλλες ώρες και άλλους χώρους οι οποίοι μάλιστα είναι εξ ορισμού ανεξέλεγκτοι.
6. Τα lockdowns έχουν καταστροφικές συνέπειες. Για παράδειγμα στην ψυχική υγεία, 25% των νέων 18-24 ετών στο πρώτο lockdown είχαν διάθεση αυτοκτονίας. Δύο νεαροί από το περιβάλλον συναδέλφων μου αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown.
7. Με οριζόντια δρακόντεια μέτρα αποκλεισμού υποχρεώνουμε ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα να συνωστίζονται σε λιγότερους κλειστούς χώρους και να διασπείρουν τον ιό περισσότερο.
8. Τα lockdowns δεν έχουν αποτελεσματικότητα. Όσο αυστηρά και να είναι, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αναγκασμένο να κινηθεί και να εργαστεί.
9. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να εργαστούν για να ζήσουν με τη φυσική τους παρουσία επιβαρύνονται υγειονομικά δυσανάλογα σε σχέση με τους υπόλοιπους (όπως και εμάς) που μπορούμε να εργαζόμαστε από την άνεση του γραφείου μας διαδικτυακά. Έτσι κινδυνεύουν περισσότερο και οι πιο ευάλωτες ομάδες ανθρώπων από κοινωνική σκοπιά.
10. Τα lockdowns θεωρητικά μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο να οργανώσεις τις μονάδες υγείας αλλά καταστρέφεις όλα τα υπόλοιπα: και την κοινωνία και την υγεία και την οικονομία.
11. Κάποιες κοινωνίες είναι πιο ευάλωτες από τις άλλες στις συνθήκες γενικών τυφλών κλειδωμάτων. Ιδιαιτέρως σε κοινωνίες όπως η Ελλάδα οι οποίες στηρίζονται σε δουλειές φυσικής παρουσίας (τουρισμός/εστίαση κλπ) τα lockdowns είναι εξαιρετικά καταστροφικά.
12. Δυστυχώς πολλές χώρες επιστρέφουν στη λογική των τυφλών κλειδωμάτων, ακόμη και στην Αμερική, παρά τις αντίθετες παραινέσεις της επιστημονικής κοινότητας.

1 σχόλιο

  1. Δωστε ιδιαιτερη ΠΡΟΣΟΧΗστο 6ο.Ειναι το πιο βασικο.Θα χασουμε αρκετους νεους και υγιεις,για λιγους γερους και ασθενεις[που και αυτους θα μπορουσαμε να σωσουμε,αν λειουργουσαμε σωστα]Αλλωστε,η πλειοψηφια των κρουσματων την περναει πολυ ελαφρα.[σε δειγμα 12 γονεων μονο ενας καπως βαρια]Δε ξερω αλλα αυτος,απο τη πρωτη στιγμη μου εμπνει σοβαροτητα,οχι σαν τα σουργελα τυπου 500χιλιαρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση