Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Το «καψώνι» του Κώστα Μπακογιάννη στον (θείο του) Κυριάκο Μητσοτάκη...

Share it:

«Καψώνι», αλλά άθελά του, έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης στον θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη: Aυτή τη φορά η κίνηση δεν έγινε σε απάντηση κάποιας επιθετικής κίνησης του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλά γιατί ο Κ. Μπακογιάννης δεν έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕφΣυν (ρεπορτάζ: Στέργιος Ζιαμπάκας): Χρειάστηκε διάταξη νόμου για να δρομολογηθεί η απόδοση θέσης parking κάτω από το σπίτι του πρωθυπουργού, καθώς στο δημοτικό συμβούλιο, παρά την θετική εισήγηση Μπακογιάννη, δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία και το θέμα αναβλήθηκε δύο φορές.

Σε… καψώνι παραπέμπει η πορεία που έχει ακολουθήσει ανάμεσα στα όργανα του Δήμου Αθηναίων ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απευθυνθεί στον δήμο που διοικεί ο ανιψιός του, Κώστας Μπακογιάννης, τον Δήμο Αθηναίων, ζητώντας χώρο στάθμευσης για τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας έξω από την κατοικία του στο Κολωνάκι. Επί πέντε μήνες το αίτημά του δεν έχει ικανοποιηθεί, παρ’ ότι έχει φτάσει δύο φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Μεσολάβησε νομοθετική ρύθμιση και η θέση στάθμευσης αναμένεται να διατεθεί σήμερα στον πρωθυπουργό.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα αποφασίζει στο εξής αντί του δημοτικού συμβουλίου

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο. Η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία του πρωθυπουργού ζητά εγγράφως από τον δήμο «χώρο στάθμευσης για τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα» στην οδό «όπου διαμένει μόνιμα ο πρόεδρος της κυβέρνησης». Η περιοχή κατοικίας του πρωθυπουργού κρίνεται από τις δημοτικές υπηρεσίες «κορεσμένη από άποψη στάθμευσης οχημάτων» και, με δεδομένο ότι και το 2017 τού είχε δοθεί άλλη μία θέση, εισηγούνται την παραχώρηση μόλις μίας ακόμα.

Τον Ιούλιο, η 1η δημοτική κοινότητα γνωμοδοτεί κατά πλειοψηφία θετικά και το αίτημα πάει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, όργανο στο οποίο προεδρεύει ο δήμαρχος Αθηναίων. Στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου, ο ίδιος ο Κ. Μπακογιάννης εισηγείται το θέμα και η Επιτροπή, θέλοντας να αποφύγει χρονοβόρες διαδικασίες, αποφασίζει την παραπομπή του στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα είχε και τον τελευταίο λόγο, σύμφωνα και με τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο εκείνη.

Οι περιπέτειες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το ζήτημα εισάγεται στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Αυγούστου. Για να εγκριθεί χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, την οποία, ως γνωστόν, δεν διαθέτει η δημοτική αρχή. Ξεκινάει η συζήτηση. Δηλώνουν ότι καταψηφίζουν οι παρατάξεις «Αθήνα είσαι Εσύ» του Π. Γερουλάνου, «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή». Απέχει η «Ανοιχτή Πόλη». «Αναβάλλεται το θέμα», ανακοινώνει ξαφνικά ο πρόεδρος του οργάνου, Χρήστος Τεντόμας. Γιατί το ανέβαλε; «Θέλει απόλυτη πλειοψηφία, πείτε το, κ. Τεντόμα», σχολιάζει η σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» Ντίνα Ρέππα.

Το θέμα επανέρχεται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, στις 14 Σεπτεμβρίου. Καταψηφίζει η κ. Ρέππα. Ο Γιώργος Μπρούλιας ενημερώνει ότι η παράταξη Γερουλάνου καταψηφίζει παγίως «όλες τις θέσεις στάθμευσης» και είναι ο τελευταίος που προλαβαίνει να μιλήσει πριν ο κ. Τεντόμας ανακοινώσει νέα αναβολή του θέματος, εφόσον κατέστη σαφές ότι δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πιθανόν να ακολουθούσε και τρίτη απόπειρα της δημοτικής αρχής, ωστόσο… την πρόλαβαν οι εξελίξεις. Με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών (ν. 4735/2020, άρθρο 40) που ψηφίστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, η αρμοδιότητα παραχώρησης θέσεων στάθμευσης σε μόνιμους κατοίκους περνά από το δημοτικό συμβούλιο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ανέλαβε τελικά να ικανοποιήσει το αίτημα του πρωθυπουργού.
Share it:
Reactions:

Αποκαλύψεις

Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης

Μπακογιάννης

Πολιτική

Πρώτη

Πρώτη Σελίδα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση