GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βουλευτές - γιατροί και η "πρωτιά" του ΚΚΕ...

Giorgos Petalotis   Το μπράβο για τους βουλευτές γιατρούς που ζήτησαν να πάνε σε νοσοκομεία είναι αυτονόητο. Γιατί ακριβώς η ενέργειά τους α...

Giorgos Petalotis 
Το μπράβο για τους βουλευτές γιατρούς που ζήτησαν να πάνε σε νοσοκομεία είναι αυτονόητο. Γιατί ακριβώς η ενέργειά τους αυτή δεν είναι αυτονόητη, όταν το Κοινοβούλιο βρίθει από βουλευτές που δεν άσκησαν ποτέ - άλλο - επάγγελμα, που αλλάζουν κόμματα μόνον για να εκλέγονται, που δεν αντιλαμβάνονται ότι η μονιμότητά τους στην ιερή για τη Δημοκρατία αίθουσα τους έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος ακμάδας, άλλους που δεν έχουν μιλήσει εδώ και χρόνια κι άλλους που μιλάνε έμπλεοι ιδρυματισμού. 
Ακόμη, δεν μου έκανε εντύπωση ότι ο πρώτος που προσεφέρθη ήταν Βουλευτής του ΚΚΕ. Ενός κόμματος «ιδιαίτερου». Με ιστορία σεβαστή , με πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές , με ιδεολογία δογματική και απολιθωματική, αλλά με αρχές και αξίες τις οποίες ακολουθεί απαρέγκλιτα και που οι άλλοι πολιτικοί χώροι τις βλέπουν με το κυάλι. Δεν συμφωνώ εννοείται με την πολιτική του, αλλά η τήρηση των αρχών του , ακόμη και των λαθεμένων, πάντα ήταν υποδειγματική. Όταν σε δύσκολους καιρούς πολλοί «εθνικόφρονες» κάνανε περιουσίες και συνεργαζόταν με κατακτητές και χουντικούς, όταν οι «νομιμόφρονες» σιωπούσαν , τα μέλη του ΚΚΕ πήγαιναν στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στη Μακρόνησο. Τα τραγικά του λάθη (ίσως και αναπόφευκτα εξαιτίας της δομής και της ιδεολογίας του) το απαξίωσαν και στοίχισαν πολύ όχι μόνον στο ίδιο αλλά και σε όλη τη χώρα, δίνοντας αφορμή για μια σκληρή μετεμφυλιοπολεμική διακυβέρνηση . Το 2010 δεν αναμίχθηκε στην πλατεία με δεξιούς και «αριστερούς» αντιμνημονιακούς και τοξοβόλους , αντίθετα με την οργανωτικότητά του εμπόδισε τη βίαιη είσοδό τους στη Βουλή , όταν το «προδοτικό» ΠΑΣΟΚ ψήφιζε μόνο του -συν την Ντόρα και την ´Ελσα - το Μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Δεν θα πήγαινα εννοείται στην πορεία που διοργάνωσε προχθές εν μέσω πανδημίας και νεκρών , αλλά όσοι χάρηκαν και εκφράστηκαν από τον «πεφωτισμένο» χαρακτηρισμό της κ. ´Εβερτ , θα έπρεπε να σκεφτούν ότι κατσαρίδες μπορεί να είναι λόγω της αντοχής τους στο ΚΚΕ , τα τρωκτικά όμως εδώ και δεκατίες βρίσκονται στους πολιτικούς χώρους τους δικούς τους ακόμη και στις ιστορικές τους οικογένειες. Δεν ψηφίζω φυσικά ΚΚΕ , θεωρώ ότι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό κόμμα είναι και το έχω πει και από τη Βουλή πολλές φορές. ´Όμως γνωρίζουμε όλοι όσοι περάσαμε από το Κοινοβούλιο. ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της διόλου ευκαταφρόνητης αποζημίωσής τους , οι βουλευτές του το δίνουν στο κόμμα τους, όπως και συνεργάτες , αστυνομικούς και αυτοκίνητα. Αντίθετα, πολλοί από τους υπόλοιπους «αξιοποιούν» ακόμη και τους μισθούς των συνεργατών τους . 
Μου είχε μάλιστα κάνει εντύπωση οι αντιστάσεις που βρήκα όταν κλήθηκα να συντάξω έναν Κώδικα Δεοντολογίας για το δικό μου κόμμα , όπως και το πραγματικό «σχίσιμο» του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ , σχετικά με τα προνόμια των βουλετών του όταν έγινε κυβέρνηση. Εν κατακλείδι, το μπράβο μας για τους Βουλευτές γιατρούς πέρα από την ουσία της προσφοράς τους να αφήσουν την ασφάλεια τοι Κοινοβουλίου και να μπουν στη μάχη παλεύοντας με τους ιούς , αποτελεί και μια ευκαιρία για το πολιτικό μας σύστημα να αυτοκαθαρθεί, ανακτώντας την εμπιστοσύνη του πολίτη, γιατί ο πόλεμος απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και πρέπει αυτό να φαίνεται .


1 σχόλιο

  1. Το οτι καποτε θα εδινα συγχαρητηρια[με ολη μου τη ψυχη]στον Γιωργο Πεταλωτη,ουτε στους εφιαλτες μου.Κι ομως ο Αντρας[μη σεξιστικο]αποδεικνυει ποσο καφροι και πνευματικα αμελητεοιμας κυβερνουν.Συγνωμη κυριε Πεταλωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση