GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΥΘΙΞΙΑ!» Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ για την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως...

Κατά το παρελθόν, επί διαφόρων κυβερνήσεων, υπουργοί και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πήγαιναν σπίτι τους για λόγους πολύ μικρότερης σημα...


Κατά το παρελθόν, επί διαφόρων κυβερνήσεων, υπουργοί και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πήγαιναν σπίτι τους για λόγους πολύ μικρότερης σημασίας από αυτούς για τους οποίους η κ. Ν. Κεραμέως έπρεπε να είχε παυθεί χθες από τα καθήκοντά της.

Είναι γεγονός βεβαίως ότι με την πάροδο των χρόνων η έννοια της πολιτικής ευθύνης εξασθένησε στον τόπο μας. Έπαψε να συνεπάγεται συγκεκριμένες κυρώσεις και έμεινε η αόριστη και θεωρητική αναγνώρισή της, χωρίς τίποτε άλλο. Σκέτα λόγια δηλαδή. Και μάλιστα πολλές φορές ούτε καν αυτό.

Οδηγηθήκαμε σταδιακά στη σημερινή εικόνα της πλήρους παρακμής και της απόλυτης χοντροπετσιάς. Όχι μόνο δεν καταλογίζονται ευθύνες, όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται λάθη αλλά -κόντρα σε κάθε λογική και με απύθμενο θράσος- ζητούνται και τα ρέστα.

Η υπουργός Παιδείας αποτελεί σε αυτή τη συγκυρία ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα αυτής της παθογένειας. Ως νέα πολιτικός θα έπρεπε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Ύστερα από ένα και πλέον χρόνο στην εξουσία, πάντως, θα ήταν ψευδαίσθηση να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Στο διάστημα αυτό η κ. Κεραμέως έχει διαπράξει το ένα λάθος μετά το άλλο. Τη μια γκάφα μετά την άλλη. Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός αντί να την απομακρύνει την έχει καλύψει συστηματικά και την έχει επιβραβεύσει διατηρώντας την στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε ένα από τα πιο ευαίσθητα πόστα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τη μόρφωση. Ίσως διότι ξεπληρώνει κάποια εσωκομματικά γραμμάτια από την περίοδο του 2015-2016. Ίσως διότι η φέρελπις υπουργός διέθετε έως τώρα τουλάχιστον και κάποιες άλλες πλάτες όπως του κ. Σαμαρά ή άλλων ισχυρών παραγόντων και κέντρων εξουσίας.

Όλα αυτά όμως δεν μπορεί παρά να είναι πεπερασμένα. Έρχεται κάποια στιγμή που η ακροβασία πάνω σε τεντωμένο σχοινί αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνο σπορ. Εκ του αποτελέσματος, το χθεσινό φιάσκο με την τηλεκπαίδευση των μαθητών συνιστά την κορυφαία απόδειξη ανικανότητας της κ. Κεραμέως η οποία έχει αρνητικές συνέπειες για εκατομμύρια ελληνικές  οικογένειες.  Και εάν ο κ. Μητσοτάκης, όμηρος του “επιτελικού κράτους” και των φιλιών του, μένει αδρανής και ελλιπής στις ευθύνες του ως πρωθυπουργός, η ίδια η υπουργός δεν έχει την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή της; Ή μήπως της είναι άγνωστη λέξη;


1 σχόλιο

  1. Σιγουρα,αυτος που εγραψε αυτο το αρθρο δεν ειναι δημοσιογραφος.Θα επρεπε να ξερει οτι η Κεραμεωςειναι για να μετατρεψει την παιδεια σε ιδιωτικη,ευτελιζοντας τη δημοσια χωρις κανονες και ηθικη.Να συνεισφερει στην αστυνομευση και τρομοκρατια και στην εκπαιδευση.Να εκπληρωσει τα γραμματια που χρωστανε.Καιτο κανει αριστα και με ζηλο.Οσοι περιμενατε να την ενδιαφει η Παιδεια,οι μαθητες,ψωνισατε απο σβερκο.Οσο για ευθιξια;Ακριβως οπως ενας πουλημενος διαιτητης που τα εχει αρπαξει σε σικε αγωνα.Στα ...τι κραζει η κερκιδα.Τα λεφτα μετρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση