GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ!» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ του Τραμπ και ο Πομπέο...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρνήθηκε χθες  να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχ...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρνήθηκε χθες  να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

«Ο κόσμος πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η μετάβαση που χρειάζεται ώστε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λειτουργεί εύρυθμα σήμερα και εύρυθμα με τον πρόεδρο που θα είναι στην εξουσία στις 20 Ιανουαρίου το απόγευμα θα είναι μια επιτυχής μετάβαση», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Αυτό το υπουργείο επενδύει πλήρως για να διασφαλίσει ότι οι εκλογές σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ασφαλείς, ελεύθερες και δίκαιες, και τα μέλη των υπηρεσιών μου θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να εγγυηθούν ότι αυτό συμβαίνει», επέμεινε, κρίνοντας «γελοίο» να ερωτηθεί για τους κινδύνους που ελλοχεύει η στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο εκλογικό αποτέλεσμα και αν αυτή υπονομεύει αυτές τις προσπάθειες.

Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, μια ομάδα μετριοπαθών γερουσιαστών αναγνώρισαν τη νίκη Μπάιντεν, μια άλλη ομάδα  συντάσσεται με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η πλειοψηφία τονίζει ότι είναι δικαίωμά του να εξετάσει προσφυγές, χωρίς ωστόσο, να υιοθετούν τις καταγγελίες περί εκλογικής νοθείας.

Ο Μάικ Πομπέο, ένας από τους υπουργούς που παραμένει πιστός στον Τραμπ  τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φαίνεται να συγκαταλέγεται στους σκληροπυρηνικούς του στρατοπέδου των Τραμπικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση