GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΖΕΡΒΑ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης...

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα, ...

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα, που δέχτηκαν η πρόεδρος και ο Γ.Γ. της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, η οποία μας εκπροσωπούσε, μαζί με τον Γ.Γ. Χρ. Καραχρήστο στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2020 που συνεδρίασε για θέματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, από πλευράς των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, αρχικά παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία και παρατέθηκαν αναλυτικά τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά στην ενίσχυση ή όχι του ΕΣΥ με κρεβάτια ΜΕΘ, κρεβάτια για απλή νοσηλεία αρρώστων με covid, και προσωπικό, στο διάστημα από το 1ο κύμα της πανδημίας ως την έναρξη του 2ου κύματος, που ο καθένας μπορεί να επιβεβαιώσει.

Στη συνέχεια εκφράστηκε η αντίθεσή των νοσοκομειακών γιατρών στις προτάσεις του ΠΙΣ και του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το μισθό που ζητάει, αφορολόγητα, για όσους ιδιώτες συνδράμουν τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ στην πανδημία, επικαλέστηκε τις χήρες και τα ορφανά των ιδιωτών συναδέλφων (κυνικό και μακάβριο) που θα μείνουν χωρίς σύνταξη (ενώ με τα 2000-3000 το μήνα θα γίνει το κομπόδεμα για την παραπέρα ζωή τους) σε αντίθεση με τις χήρες και τα ορφανά των νοσοκομειακών γιατρών που θα έχουν σύνταξη.

Η τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, με την έκφραση της καθαρής αλήθειας που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας και εκατοντάδες συμπολίτες μας και την παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων, ήταν ο λόγος που η πρόεδρος της ΕΝΙΘ δέχθηκε άκρως προσβλητική καταγγελία και λεκτικές επιθέσεις, οτι εκφράζει την πολιτική της άποψη και όχι τις θέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ. Η συγκεκριμένη καταγγελία, πλην της ίδιας, προσβάλλει όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που μέσα από τις ανακοινώσεις των Ενώσεών τους και της Ομοσπονδίας τους, έχουν σαφώς πάρει θέση για την κατάσταση του ΕΣΥ , έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διεκδικούν και διατρανώνουν τα αιτήματά τους μέσα από αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και δεν έχουν αφήσει κανένα χώρο υποκατάστασης τους από κανένα πολιτικό φορέα, ακόμη κι αν στηρίζει και μάχεται μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Είναι η προσπάθεια διασυρμού και εξευτελισμού, από όσους βλέπουν οτι οι διώξεις και η τρομοκρατία όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην πολυπόθητη φίμωσή μας, αλλά, αντίθετα μας δίνουν δύναμη να υψώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας.

Είναι η προσπάθεια να αφήσουμε ανενόχλητη την παραπλάνηση, οτι πιάνει τα όριά του το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα έχει ξεπεράσει από μέρες, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισής του από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, στα πλαίσια μείωσης του κόστους. Να μην φανεί η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, κατά το πολύτιμο χρονικό διάστημα που της δόθηκε, με μεγάλο κόστος, από τον λαό, που τήρησε “ευλαβικά” τις προτάσεις των ειδικών και μηδένισε , σχεδόν, τα κρούσματα της covid. Να μη φανεί η, ακόμα και τώρα, εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το σύστημα με μόνιμο προσωπικό και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όρους, ώστε όλες οι υγειονομικές δομές, ο εξοπλισμός και το προσωπικό να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Να μη φανεί η άρνηση να ανοίξουν οι δομές που έκλεισαν, με πολλαπλές συνέπειες και παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, όπως το νοσοκομείο “Λοιμωδών”, του οποίου η συμβολή θα ήταν τεράστια. Εν τέλει να μη φανεί οτι πίσω από πολλές “λύσεις ανάγκης”, κρύβεται η προσήλωση της κυβέρνησης και η εκμετάλλευση της συγκυρίας της πανδημίας, για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας, ακόμα και σήμερα που πεθαίνουν άνθρωποι και η αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος υγείας έχει καταδειχτεί παγκόσμια.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ
ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση