GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ! Σύλληψη Σύρου τζιχαντιστή στη δομή του Ελαιώνα...

Σε επιτήρηση εδώ και αρκετό καιρό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήταν ο 27χρονος τζιχαντιστής, από την Συρία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα τ...


Σε επιτήρηση εδώ και αρκετό καιρό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήταν ο 27χρονος τζιχαντιστής, από την Συρία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην προσφυγική υποδομή του Ελαιώνα.

Ο συλληφθείς είναι ένας από τους μαχητές του ΙΚ που εμφανίζονται σε βίντεο, το οποίο είχε δημοσιευτεί το 2014. Για τον 27χρονο, οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες που στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Φέρεται να είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας. Μαζί του είχε έλθει και η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους ενώ οι ίδιος είχε ζητήσει άσυλο, το οποίο όμως δεν του έχει ακόμη χορηγηθεί.

Αρχικά, την αφορμή για την προσαγωγή του, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι, ως μέλος του, είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.
Στον οικίσκο της δομής όπου διέμενε, βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση