GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Σάββατο οι (επίσημες) ανακοινώσεις για τα σχολεία...

Mαραθώνια ήταν τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις αποφάσεις για το κλείσιμο...



Mαραθώνια ήταν τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις αποφάσεις για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις αποφάσεις που έχουν ληφθει και οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο, από την υπουργό Νίκη Κεραμώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το κλείσιμο των σχολικών μονάδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο καταγράφηκε διάσταση απόψεων εντός της Επιτροπής για το αν το μέτρο είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πανελλαδικά.

Τα παραπάνω δεδομένα, άλλωστε, οδήγησαν και στην αναβολή των ανακοινώσεων από την κ. Κεραμέως, η οποία δεν έδωσε το «παρών» τελικά στην τακτική ενημέρωση, αλλά γνωστοποιήθηκε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις αύριο, Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα (περίπτερα, καφέ κ.α.) γύρω από τα σχολεία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει ότι αν χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία. Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει ανησυχία για υπερμετάδοση στους χώρους του σχολείου, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη μείωσης της κινητικότητας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να παλέψουμε με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε κοινωνικής ομάδας, όσο κυρίως με τη γρήγορη μείωση της κινητικότητας, ώστε να μην παρατείνονται τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να κλείσουμε και τα δημοτικά σχολεία θα το κάνουμε και αυτό. Όχι με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Όχι ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μας του δημοτικού» σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1- «δεν μας ανησυχεί η μετάδοση μέσα στο σχολείο. Μας ανησυχεί η κινητικότητα, γιατί είναι περίπου 650.000 παιδιά που πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πηγαίνουν οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες τους και αυτό συμβάλλει πολύ στην αύξηση της κινητικότητας όπως έχουμε δει και από τον αριθμό των sms».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση