GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» με την Κίνα προβλέπει ο Κίσινγκερ...

Άμεση δράση συνιστά στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ υπέρ της αναθέρμανσ...


Άμεση δράση συνιστά στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ υπέρ της αναθέρμανσης των σχέσεων με την Κίνα ώστε να μην επιστρέψει ο κόσμος στις συνθήκες πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αν δεν υπάρχει κάποια βάση συνεργασίας, ο κόσμος θα διολισθήσει σε μια καταστροφή ανάλογη με εκείνη του Α’ Παγκοσμίου,» δήλωσε ο κ. Κίσιντζερ κατά την εναρκτήρια σύνοδο του Φόρουμ Νέας Οικονομίας του Bloomberg.

Ο βετεράνος πολιτικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχέσεις μεταξύ της Αμερικής και της Κίνας βάσει της διπλωματικής τους αντιπαράθεσης, και πρόσθεσε ότι οι σημερινές στρατιωτικές τεχνολογίες καθιστούν μια τέτοια κρίση ακόμη δυσκολότερη να ελεγχθεί από ότι παλαιότερα.

«Ο κίνδυνος είναι ότι θα επέλθει κάποια κρίση η οποία θα περάσει από τη ρητορική στην πραγματική στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο 97χρονος διπλωμάτης, που προετοίμασε το 1972 την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Νίξον στην Κίνα.

Ο κ. Κίσιντζερ υπογράμμισε ότι η ταχεία επιδείνωση των σινοαμερικανικών σχέσεων κατά την τετραετία Τραμπ έχει φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα ενός νέου ψυχρού πολέμου, και ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν πως όποια αντιπαράθεση και αν έχουν, δεν πρέπει να καταφύγουν σε στρατιωτική σύγκρουση.
Σημείωσε μάλιστα ότι η κοινή απειλή από την πανδημία του κορωνοϊού προσφέρει την ευκαιρία για άνοιγμα πολιτικών επαφών μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο κ. Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.
Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση