GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΩΧ! ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για "γενικό λοκ-ντάουν αλά Κίνα" τώρα στο τραπέζι...

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυστηροποιήσει κατά πολύ τα μέτρα που λαμβάνει για τ...


Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυστηροποιήσει κατά πολύ τα μέτρα που λαμβάνει για τον κορονοϊό και πρότεινε ως εφαρμόσιμο μοντέλο αυτό του γενικού λοκ-ντάουν αλά Κίνα. "Να κλείσουν όλα για 15 ημέρες" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά" ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

"Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν", επισήμανε ο κ. Βατόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση