GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ο ΤΡΑΜΠ (που άντεξε) δηλώνει «νικητής» και ζητεί παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου...

Στις 8 ώρα Ελλάδος τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο Τζο Μπάιντεν έκαναν λόγο για νίκη. Σε κατηγορηματικό τόνο οΤραμπ, πιο συγκρατημένα ο Μπ...





Στις 8 ώρα Ελλάδος τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο Τζο Μπάιντεν έκαναν λόγο για νίκη. Σε κατηγορηματικό τόνο οΤραμπ, πιο συγκρατημένα ο Μπάιντεν. Ο αμερικανός πρόεδρος προχώρησε μάλιστα και σε καταγγελία περί «κλοπής» στις εκλογές λόγω της επιστολικής ψήφου.

Οι μεγάλες μάχες πλέον δίνονται στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν, της Πενσιλβανίας, της Αριζόνας και της Τζόρτζια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άντεξε και σε πολλές περιπτώσεις η νύχτα είχε χαρακτηριστικά που θύμιζαν το 2016, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε στο νήμα τις αμφίρροπες πολιτείες. Εφέτος, δεν βρήκε δύναμη μόνον από τους λευκούς Αμερικανούς, αλλά -ειδικά στις πολιτείες του νότου- κέρδισε σημαντική ισχύ από τους λατινοαμερικανικούς. Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να κερδίσει τις αμφίρροπες πολιτείες, που οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να έχει προβάδισμα και τώρα ελπίζει στο λεγόμενο «μπλε τείχος».

Ο Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιστολικές ψήφους, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Προσπαθούν να κλέψουν» 

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση