GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΠΛΗΞΗ! ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κοινής αποδοχής ζήτησε ο Τσίπρας...

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τον ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής ζήτησε, με μια πρόταση - έκπληξη,  ο πρόεδρο...

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τον ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής ζήτησε, με μια πρόταση - έκπληξη,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό και σημείωσε πως το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικό από την κυβέρνηση, είπε: «Αν ήμουν στην θέση του κ. Μητσοτάκη δεν θα άφηνα την κατάσταση να ξεφύγει, δεν θα άφηνα κλίμα εφησυχασμού, θα έπαιρνα μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Ας υποθέσουμε ότι με ξεπερνούσε η κρίση, όπως συμβαίνει τώρα, δεν θα κουνούσα το δάχτυλο στους πολίτες και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα συγκαλούσα το συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Θα το έθετα στην διάθεση των πολιτικών δυνάμεων και θα έβαζα έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής».

«Επίσης σε αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση πρέπει να παγώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, των “μεταρρυθμίσεων” που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια την κοινωνία. Να αναστείλει τον πτωχευτικό νόμο… Δεν μπορεί όμως τώρα που έχει βαρύτατες ευθύνες να μας κουνάει το δάχτυλο» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος σε παραλείψεις, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τα ακόλουθα:
-Δεν προσέλαβε προσωπικό στα νοσοκομεία
-Δεν μερίμνησε για την επαρκή ενίσχυση των ΜΕΘ
-Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς
-Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφάλεια
-Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Τον κατηγόρησε δε, ότι έκανε τα ακόλουθα:
-Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε οριστικά τον κορωνοϊό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού
-Επέλεξε να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.
-Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
-Άφησε επιχειρήσεις και εργαζομένους στο έλεος της κρίσης

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία κατάσταση που «έχει βγει εκτός ελέγχου εδώ και ημέρες», ενώ σχολίασε πως η σύγκριση με τα όσα έχουν κάνει οι άλλες χώρες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας είναι αποκαρδιωτική.

2 σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!
    ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως εχω την εντυπωση οτι καποιοι περιπλανωνται στην ερημο με τον Μωυση,και νομιζουν οτι βρισκονται,καλοκαιριατικα,στη παραλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση