GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΚΛΗΜΑ! Το (παγκοσμίως δυσεύρετο) νικέλιο το έχει η ΛΑΡΚΟ και εμείς θα το ...χαρίσουμε

Νικος Βραχιολιδης    Πάρε κόσμε! Το σπάνιο μετάλλευμα, νικέλιο, που είναι παγκοσμίως δυσεύρετο και το έχει η ΛΑΡΚΟ εμείς θα το χαρίσουμε, πά...


Νικος Βραχιολιδης  
Πάρε κόσμε! Το σπάνιο μετάλλευμα, νικέλιο, που είναι παγκοσμίως δυσεύρετο και το έχει η ΛΑΡΚΟ εμείς θα το χαρίσουμε, πάω στοίχημα, σε ξένο ιδιώτη!!!
Αυτοί οι άνθρωποι, ήρθαν για να καταστρέψουν την Ελλάδα!!!

======================================

Το ορυκτό του μέλλοντος

Τέλος εποχής για τη ΛΑΡΚΟ, που ίδρυσε το 1963 ο βιομήχανος Πρόδρομος Μποδοσάκης Αθανασιάδης αλλά και της βιομηχανίας που ετέθη σε εκκαθάριση το 1989 με τη δημιουργία της νέας ΛΑΡΚΟ. Ο Ειδικός Διαχειριστής και το ΤΑΙΠΕΔ εκκινούν τους διαγωνισμούς πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου, μετά τη νέα εκκαθάριση, της χρεοκοπημένης εταιρίας.

Η ΛΑΡΚΟ όμως στα μεταλλεία της, σύμφωνα με ειδικούς, έχει κρυμμένο έναν θησαυρό…

Το νικέλιο περιέχει το κοβάλτιο το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών. Τα επόμενα 20 χρόνια είναι τα χρόνια της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα και η ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές καθώς και η αποθήκευση ενέργειας είναι δραστηριότητες οι οποίες θα γνωρίσουν ραγδαία ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών η Ε.Ε. έως το 2025 έχει ανάγκη από 53.000 τόνους σε κοβάλτιο. Από τα κράτη – μέλη της, μόνο η Φιλανδία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 2.300 τόνους. Οι υπόλοιπες ποσότητες εισάγονται από τη Ρωσία και το Κονγκό.

Η ΛΑΡΚΟ παράγει το σιδηρονικέλιο. Ωστόσο, δεν έχει τη δυνατότητα διαχωρισμού του κοβαλτίου. Ειδικοί εξηγούν πως μόνο με επένδυση στην υδρομεταλλουργία θα μπορέσει να εκτελεί κι αυτήν την επεξεργασία. Αν αυτό συνέβαινε τότε θα παρήγαγε περί τους 2.000 με 3.000 τόνους συμβάλλοντας στην κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών σε κοβάλτιο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με σημερινές τιμές η βιομηχανία της Λάρυμνας χάνει περί τα 70 με 100 εκ. δολ. από τις εξαγωγές κοβαλτίου. Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο υλικό, η Ε.Ε. το έχει χαρακτηρίσει ως στρατηγικό υλικό. Άρα είναι εφικτή και η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία και άλλους κοινοτικούς πόρους.
Οι εκτιμήσεις θέλουν πως τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ κρύβουν 2 εκατομμύρια τόνους νικελίου, συνεπώς η εκμετάλλευση τους με τις κατάλληλες επενδύσεις μπορούν να δίνουν το πολύτιμο υλικό, το κοβάλτιο, της ενεργειακής μετάβασης.

1 σχόλιο

  1. ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΕΝΕΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ FOR NEXT 99 YEARS!!!

    ΕΙΜΕΘΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΣ ΒΟΘΡΟΝΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΑΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΚΟΓΚΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ '50-'60!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΌΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΓΚΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟ!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΓΚΟ ΕΓΙΝΕ "ΚΑΠΟΣ" ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση