GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Βιέννη...

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι, σε μ...

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, η οποία αναρτήθηκε στο Telegram.

Η ανακοίνωση αποδίδει σε έναν «στρατιώτη του χαλιφάτου» τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν κοντά σε μια συναγωγή και την κρατική Όπερα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε τη Δευτέρα (2/11) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».
Δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Ο 20χρονος βρισκόταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής, ωστόσο δεν θεωρείτο επικίνδυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας. Επίσης ήταν γέννημα θρέμμα της Βιέννης αλλά με ρίζες από τη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση