GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!" ΕΠΙΘΕΣΗ από τον γερμανικό Τύπο στην ελληνική εκκλησία...

"Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορονοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου", γράφει σε ανταπόκριση α...


"Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορονοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου", γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Frankfurter Rundschau με τίτλο "Η υποκρισία δεν προστατεύει". 

H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: "Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι η φωνή τη σύνεσης. Από το Μάρτιο προειδοποιούσε τους πιστούς να επιδείξουν "πνεύμα ευθύνης" και να εφαρμόζουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Όμως η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα. Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορωνοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία "ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών" και ότι αποτελεί "τρανή φανέρωση της αγάπης".

Με τη στάση του εν καιρώ πανδημίας ο κλήρος έχει απολέσει επιρροή κυρίως μεταξύ των νέων", συνεχίζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης και σημειώνει: "Δημοσκόπηση του Μαΐου δείχνει ότι μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εκκλησία στη διαχείριση της πανδημίας "πολύ" ή "απολύτως". Το 67% απάντησε ότι δεν την εμπιστεύεται "καθόλου".

Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων στη χώρα υπάρχουν πλέον αυτοκριτικές φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας. Το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέκρινε σε επιστολή του ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν υπογραμμίζοντας ότι: "Πιστέψαμε ότι ήμασταν υπεράνθρωποι και αποκρύψαμε την ασθένειά μας, αντί να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στο τάφο." Δεν είναι ντροπή για έναν ιερέα να παραδεχθεί ότι μπορεί να μολυνθεί από τον ιό, συνεχίζει ο Μητροπολίτης και κλείνει την επιστολή με τη προειδοποίηση ότι "o εγωισμός σκοτώνει".
Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση