GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ! Έπεσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία την πρώτη κιόλας μέρα...

Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης που βρίσκεται από σήμερα σε ισχύ στα σχολεία λόγω lockdown, καθώς, σύμφωνα με πληροφορ...

Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης που βρίσκεται από σήμερα σε ισχύ στα σχολεία λόγω lockdown, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δεύτερη κιόλας ώρα λειτουργίας του "κατέρρευσε" με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να περιμένουν την αποκατάστασή του.

Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη. Ειδικότερα, το σύστημα έχει "κρασάρει" και εμφανίζει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως Παγκράτι, Δάφνη, Ν. Σμύρνη, Νέος Κόσμος, Ίλιον, Δροσιά, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες.

Από το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το σύστημα και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Σφοδρές αντιδράσεις στα Social Media
Όπως ήταν φυσικό η κατάρρευση του συστήματος δεν έμεινε ασχολίαστη από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας εκτίθεται με θύματα δυστυχώς τα παιδιά.

Απροστάτευτα τα προσωπικά δεδομένα
Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, ακόμα αναμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να γνωστοποιήσει στο πανελλήνιο τα βήματα που έχει κάνει από τις 7 Σεπτεμβρίου (όταν με τη γνωμάτευσή της, η Αρχη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντόπισε σημεία που χρήζουν βελτίωσης) αλλά και να ενημερώσει για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Τι έχει απογίνει η σύμβαση που δεσμεύει το Ελληνικό Δημόσιο με τη Cisco Ηellas που έχει "δωρίσει" την πλατφόρμα του Webex στην οποία διεξάγονται τα τηλεμαθήματα σ' όλα τα σχολεία της χώρας.

1 σχόλιο

  1. Ειπαμε,φταιει ο Χατζηπετρης και ο Πολακης που καπνιζει,φταιει η Αγγλια[ακου τι βρηκανε].Λες και τις αλλες μερες λειτουργουσε κανονικα.Τα 100χιλ η Νικουλα τα ακουμπησε για το τιποτα.Υπολογιστες γι'αυτους που δεν εχουν,μουγκα στη στρουγκα.Οσο για τα προσωπικα δεδομενα,ακομη να ξυπνησει ο εισαγγελεας;Πιερρακακη,παρτα να'χεις.Μηπως να το κλεισουμε για να λειτουργησει;Τοσα αστερια,ουτε στο Γαλαξια της Ανδρομεδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση