GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Με ...click away θα (ξανα)λειτουργήσουν τα καταστήματα

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τ/σ...



«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τ/σ “ Σκάι”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση θα παρθεί αφού δοθεί “ πράσινο φως” από τους επιστήμονες.

«Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δεν θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα, ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο σύστημα click away. 

Όπως εξήγησε, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Περαιτέρω, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στηλίτευσε συμπεριφορές που αψηφούν τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις... πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά», ενώ εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, «κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση