GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΣ Κικίλιας: «Ανεδαφικό να μιλάμε για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα...»

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως βλέπουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο νομό Θεσσαλονίκης, φαίνεται να υπά...


«Τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως βλέπουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο νομό Θεσσαλονίκης, φαίνεται να υπάρχει μία επιπέδωση», τονίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «έχει σημασία και ο ρυθμός εξάπλωσης, το R», ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις νοσηλείες, αναφέρει πως «προφανώς μιλάμε για μια τεράστια μάχη. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει 4 και 5 φορές τις δυνατότητές του. Γίνεται μία συγκλονιστική προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα και ακόμα το Σύστημα Υγείας αντέχει».

Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, πλέον έχουμε φτάσει στις 1.239 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα. «Από αυτές οι 687 είναι ΜΕΘ Covid και οι 552 είναι non-Covid. Άρα εξυπηρετούμε και τα υπόλοιπα περιστατικά – εγκεφαλικά, καρδιακά, τροχαία – σε αντίθεση με άλλα Συστήματα Υγείας. Και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό, σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, σε μια πανδημία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ στην Ελλάδα ακόμα αντέχει».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή όλοι όσοι έχουν ανάγκη ΜΕΘ, νοσηλεύονται», ενώ αναφέρει πως «οι νεκροί είναι μια τραγική πραγματικότητα, την οποία ζούμε καθημερινά. Εμείς θα θέλαμε να μην υπάρχει ούτε ένας νεκρός, ούτε αυτοί της γρίπης, κανένας. Αλλά μιλάμε για μια πανδημία».

«Ανεδαφικό να μιλάμε για άρση του lockdown στο τέλος του μήνα»

Αναγγέλλοντας περίτεχνα την παράταση των απαγορεύσεων, ο κ.  Κικίλιας επισημαίνει ότι πρέπει να επιδείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή και εν μέσω lockdown και όταν θα έρθει η ώρα να αρθούν ένα-ένα τα περιοριστικά μέτρα. «Χρειάζεται από όλους σύνεση, σοβαρότητα, ενσυναίσθηση του πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, του διπλανού μας, του πατέρα μας, της μάνας μας, του φίλου μας. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την πίεση στο ΕΣΥ αλλά και τη διασπορά, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορεί να αρθούν στο τέλος του μήνα. Είμαι υποχρεωμένος να βλέπω τα δεδομένα μέρα-μέρα. Είναι ανεδαφική αυτή η κουβέντα. Αυτή τη στιγμή δίνεται μία μάχη. Πρέπει να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων και να πάρει ανάσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτές οι δύο είναι οι βασικές μεταβλητές για να μπορέσουμε σταδιακά, βήμα-βήμα, να επανέλθουμε σε μία μερική κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση