GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Lockdown με ...γεμάτους δρόμους!

Αυξημένη ήταν χθες το πρωί η κίνηση των οχημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής παρά τα μέτρα περιορισμού που έχουν τεθεί σε ισχύ από το Σάββα...



Αυξημένη ήταν χθες το πρωί η κίνηση των οχημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής παρά τα μέτρα περιορισμού που έχουν τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. 

Κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι το 70% των οδηγών που ελέγχθηκαν είχαν προορισμό τον χώρο εργασίας τους, ενώ το υπόλοιπο 30% μετακινήθηκε με το αιτιολογικό της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η κίνηση περιορίστηκε αισθητά μετά τις 9.30 π.μ. «Η κίνηση ήταν πράγματι αυξημένη σε σχέση με την καραντίνα της άνοιξης. Ομως, δεν έχει προχωρήσει η τηλεργασία, ενώ και τα δημοτικά σχολεία παραμένουν σε λειτουργία. Γι’ αυτό και όταν οι εργαζόμενοι πήγαν στις δουλειές τους και οι μαθητές στο σχολείο, το φαινόμενο περιορίστηκε αισθητά», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, τα περίπου 35 συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που διενεργούσαν ελέγχους στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου βεβαίωσαν 100 παραβάσεις για περιορισμό της κίνησης. Καθημερινούς ελέγχους για χρήση μάσκας και παράνομη λειτουργία καταστημάτων διενεργεί και η Διεύθυνση Αμεσης Δράσης. Καθημερινά, 8 έως 12 περιπολικά διατίθενται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19, ενώ από την 30ή Οκτωβρίου πρόστιμα βεβαιώνουν και οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Χθες, πρώτη εργάσιμη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, βεβαίωσαν 248 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. «Δεν θέλουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον πολίτη, ειδικά τώρα που το πρόστιμο έχει διπλασιαστεί. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε, ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό των πολιτών που δεν τηρεί τα μέτρα να ευθύνεται για τη διασπορά του ιού», σχολίασε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης.
Η ίδια πηγή αναφέρθηκε στον κίνδυνο να αυξηθούν περιστατικά επιθέσεων σε αστυνομικούς που διενεργούν ελέγχους. Επικαλέστηκε μάλιστα συμπλοκή που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στον Κολωνό, όταν πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης διέκοψε γλέντι Ρομά και βεβαίωσε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πανελλαδικά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 58.033 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 848 παραβάσεις για περιορισμό της μετακίνησης. Οι 297 από αυτές στην Αττική και 72 στη Θεσσαλονίκη. Τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων που λειτουργούσαν παράνομα συνελήφθησαν, ενώ επιβλήθηκαν 746 πρόστιμα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 25η Μαρτίου, δεύτερη ημέρα εφαρμογής του lockdown της άνοιξης, είχαν βεβαιωθεί για άσκοπες μετακινήσεις 1.631 κλήσεις, διπλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες της περασμένης Κυριακής. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι υπάρχει απροθυμία των αστυνομικών να βεβαιώνουν πρόστιμα. Ο λόγος είναι η απόφαση για αναστολή των αδειών τους σε συνδυασμό με τη μη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση