GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κιβωτός του ψωμιού στο Ευρωπαϊκό Mουσείο Άρτου...

Στην έκδοση ενός νέου δίγλωσσου λευκώματος-βιβλίου με τίτλο «Όλου του Κόσμου το Ψωμί» προχώρησε το...

Στην έκδοση ενός νέου δίγλωσσου λευκώματος-βιβλίου με τίτλο «Όλου του Κόσμου το Ψωμί» προχώρησε το...

Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και είναι αφιερωμένο «σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν για να βρουν μια ασφαλή πατρίδα με την ευχή να μη χαθεί ξανά κανένα παιδί».
Η πολιτιστική δράση  υλοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετείχαν σχολικές μονάδες, ιδρύματα, σύλλογοι και πρεσβείες.
Την έκδοση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Πρόοψις σύμβουλοι επιχειρήσεων Α.Ε.» στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί αναδεικνύοντας Εταιρική και Κοινωνική υπευθυνότητα ενώ τα υλικά της δράσης προσέφεραν η εταιρεία «Μύλοι Παν. Δάκου», το αρτοποιείο «Κίμωνας» στη Μυτιλήνη και η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα.
Η έμπνευση της δράσης προέκυψε  από την αντίδραση των μαθητών οι οποίοι κάθε φορά που επισκέπτονταν  το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, αναζητούσαν μέσα από τα χιλιάδες εκθέματα του μουσείου να βρουν το «ψωμί» της  δικής τους πατρίδας. Τα παιδιά και οι έφηβοι  ζήτησαν από τους γονείς τους να φτιάξουν μαζί ένα ψωμί από την πατρίδα τους ή  και την ιδιαίτερη πατρίδα τους και να καταγράψουν τα ήθη και τα έθιμα  που το συνοδεύουν.
Τα εκατοντάδες ψωμιά της δράσης παρουσιάστηκαν σε διαπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας καθώς και σε  κεντρική έκθεση στους χώρους του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου.
Το βιβλίο-λεύκωμα θα μοιραστεί δωρεάν και αποτελεί μία ακόμη έρευνα της “Κιβωτού Ψωμιού” του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου.

Μπορείτε από το τέλος της επόμενης εβδομάδας να το απολαύσετε και διαδικτυακά στο www.mouseio-psomiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση