GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛ. ΜΠΟΥΡΛΑ! ΣΤΕΛΕΧΟΣ της ΠΑΣΠ στην Θεσσαλονίκη ήταν ο ισχυρός άνδρας της Pfizer...

Άλμπερτ Μπουρλά: Την ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην πορεία του CEO της Pfizer αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμφοιτήτριά του, Ολυμπία Τελ...


Άλμπερτ Μπουρλά: Την ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην πορεία του CEO της Pfizer αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμφοιτήτριά του, Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό αυτή τη φωτογραφία του 1982 με τη λεζάντα: “ ύψιστη τιμή για τη σχολή μας την κτηνιατρική σχολή Θεσσαλονίκης για τον συμφοιτητή μας άλμπερτ μπούρλα CEO της pfizer που ανακοίνωσε καλά νέα για το εμβόλιο Covid19″. Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι ο τρίτος από αριστερά στη φωτογραφία ενώ αυτός που στηρίζεται πάνω του είναι ο Ζαχαρίας Ραγκούσης που σήμερα είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής της pfizer Ελλάς.



Ποιος είναι ο Ελληνας CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

«Δεν είμαι τυπικός Αμερικανός, είμαι μάλλον τυπικός Ελληνας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τον εαυτό του ο Αλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά τον περασμένο Ιούνιο. «Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου», συμπλήρωνε. Ο Αλμπερτ Μπουρλά τελείωσε το 10ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή, και στη συνέχεια φοίτησε στην Κτηνιατρική Σχολή στο ΑΠΘ. Οπως είχε εξηγήσει, μετά την αποφοίτησή του στόχο είχε να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα. Για αυτό αφού τελείωσε το διδακτορικό του και τη στρατιωτική του θητεία επέστρεψε στο Αριστοτέλειο.


Ομως εκείνη την περίοδο, το 1993, ήρθε η πρόταση της Pfizer, με αποτέλεσμα να αλλάξει τελείως και ο προσανατολισμός του. Αν και αρχικώς ήταν διστακτικός να αποδεχθεί την πρόταση γιατί θα έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη –«είναι το κέντρο του κόσμου για εμάς», τονίζει–, απάντησε θετικά. «Τελικά», αναφέρει, «ερωτεύθηκα και τα δύο. Και τη δουλειά στη φαρμακευτική εταιρεία και την Αθήνα». Εφυγε από την Ελλάδα στην ηλικία των 35 ετών –ζει πλέον μόνιμα στη Νέα Υόρκη– αλλά «οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε». Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί», κυρίως στη Χαλκιδική, όπου έχει ένα σπίτι.

Στην Pfizer ανέλαβε το 2001 τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ στον τομέα της υγείας για ζώα. Το 2004 ορίστηκε αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ νέων προϊόντων. Το 2006 ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και το 2009 την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού. Ακολούθως ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τομέα της διάθεσης των προϊόντων του φαρμακευτικού κολοσσού.



Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος Pfizer έλαβε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) έγκριση για το Ibrance, το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού. Είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στον χώρο των φαρμάκων και την καθιέρωσε πρωτοπόρο σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως αυτούς των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων και σπάνιων ασθενειών.

«Είναι μεγάλο προνόμιο γιατί μπορείς να κάνεις διαφορά», είχε τονίσει στη συνέντευξή του σχετικά με το πώς αισθάνεται να βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική θέση, για να συμπληρώσει: «Αλλά είναι και τεράστια ευθύνη και οφείλω να ομολογήσω ότι την ένιωσα και τη νιώθω πολύ βαριά πάνω στους ώμους μου. Το να είσαι διευθύνων σύμβουλος μιας πολύ μεγάλης εταιρείας –οποιοδήποτε και αν είναι το αντικείμενό της– απλώς και μόνον επειδή είσαι ένας παγκόσμιος εργοδότης, δημιουργεί τρομερές ευθύνες έτσι κι αλλιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση