GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΖΙΡΟΣ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! «ΜΕ 80% κέρδος πωλεί η Pfizer το εμβόλιό της...»

Βασίλειος Τσάμης    O Max Lawson, επικεφαλής πολιτικής ανισότητας της Oxfam International, δήλωσε ότι τα εμβόλια που δημιουργήθηκαν με δημόσ...


Βασίλειος Τσάμης  
O Max Lawson, επικεφαλής πολιτικής ανισότητας της Oxfam International, δήλωσε ότι τα εμβόλια που δημιουργήθηκαν με δημόσια κεφάλαια θα τροφοδοτησουν ιδιωτικά υπερκέρδη.
Σύμφωνα με τον Lawson, η Pfizer πωλεί το εμβόλιό της με κέρδος 80%.
Οπως εξήγησε, θα ηταν παράλογο να περιμένουμε ότι το εμβόλιο θα δοθεί δωρεάν , όμως ένα τέτοιο περιθώριο κέρδους είναι πολύ πιο πέρα ​​από αυτό που είναι λογικό.
Οπως επίσης υποστήριξε ο Lawson πρόσβαση σε εμβόλιο θα έχει μόνο ένας στους 10 στα φτωχά κράτη, οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν έρθει αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο λιμού, δεδομένου ότι πάνω απο 270 εκ άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθημερινή τροφή.
Είναι εμφανές ότι τα υπερκέρδη που θα αποκομίσουν απο τα εμβόλια οι ιδιωτικοί πάροχοι σε μια αγορά που θα ξεπεράσει τα 100 δισ ευρώ τζίρο σε πρώτη φάση, αφήνει πλήθος ερωτημάτων σε ότι αφορά την διαφάνεια στην σχέση εταιριών - πολιτικής.
Όλα τα εμβόλια πρέπει να είναι φθηνά και προσιτά στο σύνολο του πληθυσμού της ανθρωπότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση