GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΣΚΕΨΗ με τον Μητσοτάκη και εντολές: «Αυστηροί έλεγχοι μετά τις 10 το βράδυ...»

Διπλή σύσκεψη με διπλό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων του δεύτερου lockdown τις ημέρες των εορτών και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά το...


Διπλή σύσκεψη με διπλό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων του δεύτερου lockdown τις ημέρες των εορτών και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στόχος ήταν καταρχάς να καταστεί σαφές εκ νέου ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι τις ημέρες των γιορτών, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην αποφυγή συναθροίσεων σε σπίτια.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έγινε ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, επισκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση και επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων τις μέρες των εορτών. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών και έδωσε έμφαση στους εκτεταμένους ελέγχους που έχουν σχεδιαστεί και θα διεξάγονται ειδικά για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 22.00 το βράδυ.

Σημειωτέον ότι εάν σήμερα και αύριο υπάρξουν ευρεία φαινόμενα παραβίασης των μέτρων και εκμετάλλευσης του ορίου των εννέα ατόμων ανά σπίτι που έθεσε η κυβέρνηση αλλά που προβλημάτισε εν τέλει τους ειδικούς, το Μαξίμου προσανατολίζεται στο να ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά. Ειδικότερα, είναι ανοιχτό το να μην επιτρέπονται μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι με τον κωδικό 6 για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και να μειωθεί το όριο των εννέα ατόμων.


Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης, σύμφωνα με το Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα. Σημειώθηκαν τα μεγάλα ποσοστά θετικής απόκρισης των υγειονομικών στη διαδικασία του εμβολιασμού, γεγονός που στέλνει, με το θετικό τους παράδειγμα, ένα μήνυμα για την πορεία της όλης προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο, ανέφεραν από την κυβέρνηση. Ειδικότερα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι ήδη έχει δηλώσει την πρόθεση να συμμετάσχει στον εμβολιασμό το 70% των υγειονομικών.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τη σημασία του εμβολιασμού και για το πως φτάσαμε, μέσα από μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων, στο δρόμο για την δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ώστε να χτίσουμε σταδιακά τείχος ανοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο για τον εμβολιασμό με την κωδική ονομασία «Ελευθερία». Οι πολίτες θα στέλνουν SMS στο 13034 για να ενημερωθούν σε ποια κατηγορία με βάση την προτεραιοποίηση ανήκουν και να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό. Υπαρχει επίσης η δυνατότητα να κλείσει κανείς ραντεβού για εμβολιασμό διαδικτυακά (emvolio.gov.gr), μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση