ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στο 11,7% η ύφεση το τρίτο τρίμηνο...

Share it:

Η ΕΛΣΤΑΤ διόρθωσε το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου το οποίο καταγράφει αύξηση 0,4%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση κατέγραφε μείωση κατά 0,5 %, ενώ και η ύφεση του δευτέρου τριμήνου διορθώθηκε από το 15,2% στο 14,2% του ΑΕΠ. 

Με τις νέες αυτές αναθεωρήσεις η ύφεση του πρώτου εξαμήνου διαμορφώνεται στο 6,9% του ΑΕΠ από 7,9% του ΑΕΠ που διαμορφώνονταν στην προηγούμενη μέτρηση. Αν συμπεριλάβει κανείς και την ύφεση του τρίτου τριμήνου του 2020 η ύφεση για το 9μηνο διαμορφώνεται στο 8,6% του ΑΕΠ για το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο το χτύπημα του κορονοϊού στο τουριστικό προϊόν είναι παραπάνω από ορατό αφού οι εξαγωγές όπου περιλαμβάνονται προϊόντα και υπηρεσίες καταγράφουν μείωση ρεκόρ κατά 44,9% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Από τις υπόλοιπες παραμέτρους που διαμορφώνουν το ΑΕΠ σε ετήσια βάση μόνο η τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019 λόγω του ανοίγματος της οικονομίας από το πρώτο Lockdown.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019 ενώ οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 6,4% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2,7%.

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του χρόνου καταγράφεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% λόγω του ανοίγματος της οικονομίας.

Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 14,0% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2020.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 0,4% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2020.

Oι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 10,4% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2020. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 39,2%.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 9,6% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2020. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 12,2%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 3,4%.


Share it:
Reactions:

Επικαιρότητα

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση