GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!» 13 Δεκεμβρίου 1943 - Καλάβρυτα...

Nikos Papanikolaou   Δεν ξεχνώ!!! ► 13 Δεκεμβρίου 1943 - Καλάβρυτα ● Η επιχείρηση της Βέρμαχτ με την κωδική ονομασία Unternehmen Kalavryta ...


Nikos Papanikolaou 
Δεν ξεχνώ!!!
► 13 Δεκεμβρίου 1943 - Καλάβρυτα
● Η επιχείρηση της Βέρμαχτ με την κωδική ονομασία Unternehmen Kalavryta που διέταξε ο ναζί αξιωματικός Χέλμουτ Φέλμυ, διοικητής του 68ου σώματος στρατού, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.
● Πάνω από 700 κορμιά, όλοι οι άνδρες των Καλαβρύτων, από 14 χρονών και πάνω, δολοφονημένοι και σφαγμένοι, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, πτώματα, πτώματα, πτώματα παντού...
● 15 άνδρες επέζησαν, κρατώντας την αναπνοή τους, ανάμεσα στα κουφάρια φίλων και συγγενών τους, όταν οι ναζί περνούσαν και επεξεργάζονταν τους νεκρούς για να δουν αν είναι όλοι τελειωμένοι και άδειαζαν τους γεμιστήρες τους σε ό,τι έβλεπαν να κινείται, προσέχοντας να μη λερώσουν τις μπότες τους, μέσα στο αίμα των σφαγμένων που έρεε άφθονο σαν ποτάμι.
● Ο Φέλμυ είναι ο μόνος που δικάστηκε στη Νυρεμβέργη, με ποινή μόλις 3 χρόνια!
● 3 χρόνια μόνο για ένα ολοκαύτωμα που αποδεκάτισε κάθε άντρα που θα μπορούσε να πιάσει τουφέκι και να πολεμήσει.
Για πάνω από 700 ανθρώπους!
● Ο διοικητής του ορεινού πεζικού Λε Σουΐρ, πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών.
● Το 1955 κηδεύτηκε στην γενέτειρά του τη Βαυαρία με στρατιωτικές τιμές.
● Οι υπόλοιποι διοικητές πέθαναν με φυσικό θάνατο σε προχωρημένη ηλικία και χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους και τις θηριωδίες τους, ενώπιον κάποιου δικαστηρίου.
● 75 χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί ούτε ηθικά, ούτε και οικονομικά από τα όσα υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
● Για τη γυναίκα των Καλαβρύτων που έμεινε να θρηνεί μοναχιά της τον άνδρα, τον πατέρα, τον αδελφό, ακόμη και το ίδιο της το σπλάγχνο, το γιο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση