GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για δέσμευση 15 περιοχών στο Αιγαίο...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για αύξηση της έντασης και ισχυρίζεται πως προκαλεί με τις δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο και...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για αύξηση της έντασης και ισχυρίζεται πως προκαλεί με τις δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις. Ωστόσο, βλέπουμε πως συνεχίζονται τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν την ένταση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, τα οποία είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης, και έκλεισε το Αιγαίο και μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόϊ.

«Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην κοινή λογική και στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση