GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΛΑΦΟΣ! «Μόνο το 20% των υγειονομικών στην Αθήνα δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο...»

Αρνητικό κλίμα στο υγειονομικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού.  Σύμφωνα με πηγ...



Αρνητικό κλίμα στο υγειονομικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ η συμμετοχή των υγειονομικών για να κάνουν το εμβόλιο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά μικρή, ενώ μάλιστα όπως αναφέρουν περίπου μόνο το 20% των υγειονομικών στην Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν το εμβόλιο.
Οι γιατροί είναι ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid-19, ωστόσο θεωρούν πως η διαδικασία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ θεωρούν απαράδεκτες τις πιέσεις υπό τον φόβο των πειθαρχικών κυρώσεων.

Ενημέρωση και πειθώ
Σε  ανακοίνωσή της μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.

Το ίδιο κλίμα και σε Θεσσαλονίκη
Με μεγάλη επιφύλαξη φαίνεται πως βλέπουν τις γρήγορες και πιεστικές κινήσεις της κυβέρνησης και οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου, το 75-80% των επιμελητών και των καθηγητών ανταποκρίθηκαν θετικά στη δική του κλινική, αλλά μόλις ένας στους δέκα των νέων, ειδικευόμενων γιατρών, υπέγραψε τη λίστα για το εμβόλιο.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση