GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

6,4 ΡΙΧΤΕΡ! Εικόνες καταστροφής (και νεκρό ένα παιδί) στην Κροατία...

Τον θάνατο ενός παιδιού, τον τραυματισμό αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων και καταστροφές σε πολλά κτίρια προκάλεσε ο σεισμός μ...


Τον θάνατο ενός παιδιού, τον τραυματισμό αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων και καταστροφές σε πολλά κτίρια προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1.19 μ.μ. ώρα Ελλάδας την Τρίτη στην κεντρική Κροατία, μία ημέρα μετά από τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Ζάγκρεμπ, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική ακτή της Αδριατικής, στη Σλοβενία, τη Βοσνία και τη Σερβία. Το πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας έκλεισε προληπτικά μετά τον σεισμό στην Κροατία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βάσει μαρτυριών που επικαλείται το EMSC, έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές κυρίως στην κωμόπολη Πετρίνια, ο δήμαρχος της οποίας, Ντάρινκο Ντούμποβιτς, ανακοίνωσε τον θάνατο ενός παιδιού. «Ενημερωθήκαμε πως ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε» επιβεβαίωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.

Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν τραυματίες σε τουλάχιστον τρεις πόλεις. Ο επικεφαλής των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, Τόμισλαβ Φαμπίγιανιτς, σημείωσε ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» σε Πετρίνια και Σιζάκ.

Ο δήμαρχος της Πετρίνια δήλωσε στο δίκτυο Ν1 ότι η μισή πόλη έχει καταστραφεί και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. «Βγάζουμε ανθρώπους από αυτοκίνητα, άκουσα επίσης ότι το νηπιαγωγείο κατέρρευσε, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά εκεί», δήλωσε ο κ. Ντάμποβιτς στο Ν1.






Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι πήδηξαν από μπαλκόνια στην Πετρίνια, ενώ κατέρρευσε η οροφή νοσοκομείου στη Σιζάκ.
Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, όπου καταγράφηκαν ζημιές στα υπουργεία Κατασκευών και Άμυνας.

Προβλήματα προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Στην Πετρίνια μεταβαίνουν εσπευσμένα ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς και ο πρωθυπουργός Πλένκοβιτς.

Slaven Branislav Babic/PIXSELL via REUTERS

AP Photo/Goran Juric          Φωτ. REUTERS/ Antonio Bronic

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή χθες, Δευτέρα, είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ, ακολουθούμενος από δόνηση 4,9 Ρίχτερ.
Από τον χθεσινό σεισμό δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, ωστόσο ζημιές υπέστησαν χτίσματα στις κωμοπόλεις Πετρίνια και Σιζάκ.REUTERS/Antonio BronicREUTERS/Antonio BronicREUTERS/Antonio BronicREUTERS/Antonio Bron

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση