GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 Ρίχτερ στην Κροατία!

Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.19 μ.μ. ώρα Ελλάδα την Τρίτη στην Κροατία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωμε...


Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.19 μ.μ. ώρα Ελλάδα την Τρίτη στην Κροατία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) και του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών GFZ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Ζάγκρεμπ, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική ακτή της Αδριατικής, στη Σλοβενία, τη Βοσνία, ακόμη και στη Σερβία.

Βάσει μαρτυριών που επικαλείται το EMSC, έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στην κωμόπολη Πετρίνια. Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματίες.

Τον θάνατο ενός παιδιού στην Πετρίνια επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ντάρινκο Ντούμποβιτς. Ο ίδιος δήλωσε στο δίκτυο Ν1 ότι η μισή πόλη έχει καταστραφεί και έκανε έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι πήδηξαν από μπαλκόνια στην Πετρίνια, ενώ κατέρρευσε η οροφή νοσοκομείου στην πόλη Σισάκ.

Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στο Ζάγκρεμπ.

Προβλήματα καταγράφονται και στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Κροατίας.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας έκλεισε προληπτικά μετά τον σεισμό στην Κροατία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην ίδια περιοχή χθες, Δευτέρα, είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ, ακολουθούμενος από δόνηση 4,9 Ρίχτερ.

Από τον χθεσινό σεισμό δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, ωστόσο ζημιές υπέστησαν χτίσματα στις κωμοπόλεις Πετρίνια και Σιζάκ.

Τον Μάρτιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 27 τραυματίστηκαν από σεισμό 5,3 βαθμών που σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Γαύδο – Έγινε αισθητός στην Κρήτη

Νωρίτερα, σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Γαύδο, νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση