GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΨΗΦΙΣΜΑ για αποπομπή της Κεραμέως με πάνω από 9.000 υπογραφές...

Περισσότεροι από 9.000 χρήστες έχουν υπογράψει το ψήφισμα στο    avaaz για την απόλυση της Νίκης Κεραμέως από το Υπουργείο Παιδείας. Το σχε...


Περισσότεροι από 9.000 χρήστες έχουν υπογράψει το ψήφισμα στο  avaaz για την απόλυση της Νίκης Κεραμέως από το Υπουργείο Παιδείας.

Το σχετικό κείμενο κριτικάρει την Υπουργό για όλες τις παραλείψεις της για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μεταξύ των οποίων είναι τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης και την άρνηση διαλόγου με τους μαθητές.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως.
Μην μας στερείτε τα αυτονόητα!
Στους 18 μήνες ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποδειχθεί όχι μόνο ανίκανη αλλά και απειλή για τους μαθητές.
Απαιτούμε την άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως. Γιατί:
1) Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαιδευσης.
2)Ειναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.
3) Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.
4) Έλαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες.Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου
5) Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
6)Επαναφέρεται η οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.
7) Χρονοτριβή της ανακοίνωσης της νέας ύλης.

Απαιτούμε να μην έχουμε εμπόδια για την μόρφωση που όλοι δικαιούμαστε.
Απαιτούμε να μην στερούνται από τους μαθητές τα αυτονόητα, απαιτούμε κάποιον που μπορεί να ανταπεξέλθει να ανταποκριθεί και να κατανοήσει το εκπαιδευτικό σύστημα και τις ανάγκες των μαθητών.


Επίσης υπάρχει ψήφισμα με αιτήματα που "ανέβηκε" μόλις την Τετάρτη:

Κυρία Υπουργέ,
Τις τελευταίες μέρες, σύσσωμη η μαθητική κοινότητα παρακολουθεί τρομοκρατημένη τις ριζικές αλλαγές τις οποίες προσπαθείτε να φέρετε στην Παιδεία.
Με την ψυχολογία τους συντετριμμένη από την καραντίνα και το άγχος της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, οι μαθητές δεν μπορούν να γίνονται πειραματόζωα για δοκιμές σε νέα εκπαιδευτικά μοντέλα.
Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε τους συμμαθητές μας να καταρρέουν από το άγχος και την πίεση!
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
1. Το πάγωμα όλων των αλλαγών στην παιδεία για όσο καιρό κρατήσει η πανδημία.
2. Την μείωση της ύλης. Με την τηλεκπαίδευση το εκπαιδευτικό προσωπικό αδυνατεί να καλύψει πλήρως την διδακτέα ύλη ενώ αντίστοιχα οι μαθητές δυσκολεύονται να δουλέψουν με πλήρη αποδοτικότητα.
3. Την δημόσια δέσμευσή σας, ενώπιον όλου του λαόυ, για την πάταξη της παραπαιδείας. Είναι δυνατόν να δουλεύουν οι μαθητές τις διπλάσιες ώρες από τον μέσο εργαζόμενο και να πηγαινοέρχονται από σχολείο σε φροντιστήριο από την πρώτη Λυκείου;
4. Την δημιουργία επιτροπής για την δημόσια εκπαιδευτική πολιτική με ισότιμη εκπροσώπηση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών.
5. Την συνάντησή σας με εκπρόσωπους των μαθητών από όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς εκπροσώπησης.
Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα σωπάσει. Είναι εδώ, έτοιμη να διεκδικήσει τα αυτονόητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση