GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΠΟΦΑΣΗ! Μέχρι 9 άτομα (και από δύο οικογένειες) στο γιορτινό τραπέζι...

Μετά τη σύγχυση που είχε προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι των Χριστο...


Μετά τη σύγχυση που είχε προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση προχώρησε σε διευκρινήσεις μέσα από το ΦΕΚ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ ειδικώς για τις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων οι οποίοι θα μπορούν να προέρχονται από δύο οικογένειες.

Τις προηγούμενες ημέρες και ώρες είχε επικρατήσει σύγχυση, τόσο με τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρεθούν στο ίδιο γιορτινό τραπέζι όσο και από το πόσες οικογένειες θα προέρχονται.

Μάλιστα υπήρξαν λοιμωξιολόγοι που επέμεναν ότι η σύσταση που δίνεται είναι να γιορτάσει η κάθε οικογένεια ξεχωριστά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι, εμφανίστηκε νωρίτερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας τόνισε ο καθηγητής» και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση