GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΟΣ στις παραδόσεις! ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT σε ΕΛΤΑ, ACS, Γενική Ταχυδρομική και Speedex...

Ο συνδυασμός του lockdown στη χώρα με την Black Friday αλλά και με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν έχουν φέρει στα όρια τους τις...


Ο συνδυασμός του lockdown στη χώρα με την Black Friday αλλά και με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν έχουν φέρει στα όρια τους τις εταιρείες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. Και καθημερινά το πρόβλημα μεγαλώνει, το black aout γενικεύεται...

Οι μεγαλύτεροι παίκτες των ταχυμεταφορών, βάσει μεριδίου αγοράς, η ACS, η Γενική Ταχυδρομική, η ΕΛΤΑ Courier και η Speedex έχουν κάνει γνωστό, εδώ και μέρες, μέσω ανακοινώσεων ότι δεν θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις. Όπως ενημερώνουν, καλούνται να διαχειριστούν τεράστιο όγκο παραγγελιών, καθώς το lockdown συνέπεσε με την Black Friday αλλά και την επερχόμενη εορταστική περίοδο. 

Το δράμα των εταιρειών ταχυμεταφορών συνεχίζεται και κατά συνέπεια συνεχίζεται και το δράμα όλων εμάς που περιμένουμε το δέμα μας και αυτό καθυστερεί αρκετές ημέρες. Συνεχίζεται όμως και το δράμα των ιδιοκτητών ηλεκτρονικών καταστημάτων που απαντούν στα τηλεφωνήματα εξοργισμένων πελατών σαν να φταίνε οι ίδιοι για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται – ακόμα περισσότερο – την περίοδο αυτής της δεύτερης καραντίνας.

Tα χέρια ψηλά σηκώνει και η ACS και έχει επιβάλει πλαφόν σε όλους του πελάτες της. Συγκεκριμένα ι στην ACS υπολογίζουν το μέσο όρο αποστολών κάθε πελάτη και επιτρέπουν να στείλουν ακριβώς τα μισά δέματα-παραγgελίες. H Γενική Ταχυδρομική που είχε κάνει παύση παραλαβών για 4 ημέρες αρχίζει να ρολάει και πάλι σιγά-σιγά, ενώ τα περισσότερα παράπονα φαίνεται πως έχουν οι πιο πολλοί από τα ΕΛΤΑ.

Από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών μαθαίνουμε ότι ορισμένοι εργάζονται σχεδόν 15 ώρες την ημέρα έχοντας κάνει “συμφωνία κυρίων” με τον εργοδότη τους για πληρωθούν οι επιπλέον ώρες εργασίας…

Πάντως είναι φανερό ότι δεν προετοιμάστηκαν σωστά  οι εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κύμα παραγγελιών...

Τι αναφέρει η ΕΛΤΑ Courier
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΤΑ Courier εξηγεί ότι ο όγκος σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο έχει αυξηθεί έως και 60,8%, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τροποποιήσεις και αποκλίσεις στους συνήθεις χρόνους διακίνησης και παράδοσης.
«Δεδομένων των ιδιαζουσών συνθηκών που επέφερε το δεύτερο lockdown, η Black Friday αλλά και η επερχόμενη εορταστική περίοδος, ο όγκος των αποστολών που καλούμαστε να διαχειριστούμε έχει αυξηθεί περισσότερο από οποτεδήποτε στο παρελθόν. Ενδεικτικά, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα στην αγορά, το ποσοστό της αύξησης φτάνει έως και το 60,8% ενώ σε σχέση με την περίοδο της άνοιξης υπάρχει αύξηση κατά 22,5%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι υποδομές τόσο των ηλεκτρονικών καταστημάτων όσο και των ταχυμεταφορών, με συνέπεια να παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Αττική, τροποποιήσεις και αποκλίσεις στους συνήθεις χρόνους διακίνησης και παράδοσης. Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι, η ΕΛΤΑ Courier αξιολογεί καθημερινά την τρέχουσα κατάσταση βάσει επιχειρησιακού σχεδίου με σκοπό την ικανοποίηση των υπερβολικά αυξημένων αναγκών των πελατών της, έχοντας ήδη προβεί στην επέκταση των υποδομών της, την ενίσχυση των διαθέσιμων υλικοτεχνικών και ανθρώπινων πόρων και την αναδιαμόρφωση των υπηρεσιών της, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη σας».

Η ανακοίνωση της ΑCS
Στην ανακοίνωσή της η ACS ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ο μέσος χρόνος διακίνησης των αποστολών αναμένεται να φθάσει τις 6 εργάσιμες ημέρες, ενώ ενδέχεται, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, να ξεπεράσει τους χρόνους αυτούς.
«Η ACS, με αίσθημα ευθύνης προς το καταναλωτικό κοινό, έχει επιλέξει την ειλικρινή και τακτική ενημέρωση των πελατών της για τις εξελίξεις, τις αναγκαίες τροποποιήσεις στη διαχείριση των αποστολών και τις προσαρμογές των υπηρεσιών της, λόγω της πανδημίας. Η εταιρεία συνεχίζει καθημερινά να αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση και λειτουργεί επεμβατικά με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό, μεταφορικά μέσα και νέες υποδομές, για να επιτύχει χρόνους διακίνησης των αποστολών όσο πιο κοντά γίνεται στα συνήθη επίπεδα. Ο συνδυασμός του τρέχοντος lockdown, της Black Friday και της προ-εορταστικής περιόδου έχει ωθήσει τον όγκο των αποστολών που μας εμπιστεύονται οι πελάτες μας σε πρωτοφανή επίπεδα, πολύ υψηλότερα από το προηγούμενο lockdown αλλά και οποτεδήποτε στο παρελθόν.
Δεδομένων των συνθηκών αυτών, και ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των αποστολών κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ο μέσος χρόνος διακίνησης των αποστολών αναμένεται να φθάσει τις 6 εργάσιμες ημέρες, ενώ ενδέχεται κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τους χρόνους αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ACS συνεχίζει τις προσπάθειές της και αξιολογεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες της με σκοπό να συναντήσει τις προσδοκίες των πελατών της, ενώ συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν την αποστολή ευπαθών προϊόντων την περίοδο αυτή. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση ενδεχομένως προκληθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών της αγοράς. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, την εμπιστοσύνη σας και την υπομονή σας, ενώ δεσμευόμαστε να σας κρατούμε ενήμερους για τυχόν νεότερες εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση