GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» στον Ασπρόπυργο! ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ κατοίκων με τα ΜΑΤ...

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο τις τελευταίες 24 ώρες με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύροντ...


«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο τις τελευταίες 24 ώρες με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για το lockdown, διότι υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην περιοχή μας απ'ότι σε άλλες περιοχές» αλλά το κάνουν «για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες σε νέες δομές χωρίς να υπάρχει αντίδραση»....

Η έκρυθμη κατάσταση δημιουργήθηκε και πάλι όταν πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε κεντρικό σημείο, προκειμένου να διαδηλώσει κατά του lockdown. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν απέναντι τους.

Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τα μέτρα της επιβολής του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στην περιοχή λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, άνοιξαν διάλογο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ζητώντας την άμεση αποχώρηση τους.



Κάτοικοι της περιοχής, κυρίως νεαροί, επιτέθηκαν γύρω στις 19.30 το βράδυ της Παρασκευής στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην λεωφόρο ΝΑΤΟ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 100 άτομα εμφανίστηκαν από την περιοχή Γκοριτσά και άρχισαν να πετούν πέτρες φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ. Οι νεαροί παραμένουν στην περιοχή, ενώ στο σημείο μετέβησαν ενισχύσεις από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει μέχρι στιγμής μια προσαγωγή.

Χθες είχε «διαρρεύσει» από την ΕΛ.ΑΣ. ότι επρόκειτο για «Ρομά», άλλωστε κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει πλησιάσει την περιοχή. Όμως οι εικόνες που μεταδίδονται διαψεύδουν αυτό τον ισχυρισμό αφού είναι κάτοικοι της περιοχής ή τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι «Ρομά».


Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και πολίτες με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες που  συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν επάνω από τον χώρο κατευθύνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει η νομικός Γεωργία Μπιτάκου που βρέθηκε στην περιοχή, στις διαδηλώσεις συμμετέχουν και μητέρες με μικρά παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση