GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Βρετανία για «νέα παραλλαγή» του κορονοϊού...

Την ανησυχία στη Μεγάλη Βρετανία επιτείνει η είδηση, και πάλι δια στόματος του υπουργού Υγείας, ότι τουλάχιστον 60 υγειονομικές δομές στην ...



Την ανησυχία στη Μεγάλη Βρετανία επιτείνει η είδηση, και πάλι δια στόματος του υπουργού Υγείας, ότι τουλάχιστον 60 υγειονομικές δομές στην Αγγλία κατέγραψαν και ανέφεραν μία παραλλαγή του κορονοϊού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χάνκοκ, σημείωσε ότι η νέα αυτή εκδοχή μπορεί να σχετίζεται με ταχύτερη διάδοση του ιού.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διευκρίνισε πάντως ότι «τίποτε δεν υποδεικνύει» ότι η νέα παραλλαγή του ιού επιφέρει βαρύτερη μόλυνση ή ότι τα εμβόλια δεν έχουν αποτελεσματικότητα έναντι αυτού.

"Πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να περιορίσουμε την έκταση της νόσου. Αλλά για τη μετάλλαξη δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά πράγματα" κατέληξε ο Χάνκοκ.

"Πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και η τελευταία κλινική συμβουλή είναι ότι είναι πολύ απίθανο αυτή η μετάλλαξη να μην ανταποκριθεί σε ένα εμβόλιο".

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πέρασμα, στο τρίτο επίπεδο συναγερμού, όπου αποφασιστεί, προβλέπει το κλείσιμο των ξενοδοχείων, των παμπ, των εστιατορίων, που θα μπορούν μονάχα να κάνουν διανομές ή να παρέχουν υπηρεσίες take away, και των πολιτιστικών χώρων όπως των κινηματογράφων, των θεάτρων και των μουσείων.

Οι εργαζόμενοι, εφόσον μπορούν, θα πρέπει να εργάζονται στο σπίτι και οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Οι κοινωνικές επαφές περιορίζονται, με την απαγόρευση να συναντάται κανείς με μέλη άλλων νοικοκυριών, περιλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων, με σπάνιες εξαιρέσεις. Σχολεία, καταστήματα και κέντρα αισθητικής και κομμωτικής μπορούν να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση