GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΞΑΡΧΕΙΑ! Κρότου-λάμψης μέσα σε πολυκατοικία, ένστολοι δίχως μάσκες...

Φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής καταγγέλλουν την Κυριακή κάτοικοι των Εξαρχείων. Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικ...


Φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής καταγγέλλουν την Κυριακή κάτοικοι των Εξαρχείων. Βίντεο και φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και καταγράφουν ενστόλους να επιδίδονται σε πράξεις που δεν αιτιολογούνται από τους ελάχιστους που προσπάθησαν είτε να αποθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είτε να αναρτίσουν κάποιο πανό.

Άντρες της Αστυνομίας προχώρησαν από το πρωί της Κυριακής σε μαζικές προσαγωγές προς όσους επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σημειώνεται πως μέχρι το μεσημέρι έγιναν πάνω από 100 προσαγωγές μόνο στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν ούτε σε δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Την ίδια στγιμή έχουν γίνει αναφορές για φαινόμενα βίαιης απώθησης από πλευράς των αστυνομικών προς πολίτες και δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αίσθηση προκάλεσαν προκάλεσαν άλλωστε οι φωτογραφίες ενστόλων από τα Εξάρχεια, που για ακόμα μία φορά, καταγράφηκαν να μην τηρούν τις αποστάσεις και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα να μην φορούν μάσκες κατά του κορονοϊού, μία ημέρα που η ΕΛΑΣ έχει βγάλει απαγόρευση συναθροίσεων, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19.

Φωτογραφίες από την περιοχή των Εξαρχείων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου δείχνουν ένστολους χωρίς μάσκες. Δείτε τα επίμαχα καρέ:

Την ίδια ώρα, οι προσαχθέντες κρατούνται στη Διεύθυνση Μεταγωγών, ενώ νωρίτερα η Αστυνομία δεν επέτρεψε να πλησιάσουν προς το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο πρώην περιφερειακος σύμβουλος Αττικής, Νίκος Αδαμόπουλος, που προσήχθη στην οδό Ναυαρίνου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, δήλωσε: "Στο προσαγωγών μας κρατάνε, στην Πέτρου Ράλλη. Μας έχουν στοιβαγμενους 65 άτομα και δεν μας έχουν πει τίποτα. Δεν μας έχουν επιτρέψει να επικοινωνήσουμε με δικηγόρους. Δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες. Ακόμα και η διαδικασία της προσαγωγής έγινε χωρίς κανένα μέτρο".  
"Δείξαμε τις ιδιότητες μας. Είναι μαζί μας και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κωστής Παπαδάκης. Δείξαμε ολοι τις ιδιότητες μας, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Είναι μαζί μας ο κ.  Μιχάλης Ρίζος μέλος της εκτελεστικής επιτροπης της ΑΔΕΔΥ και γιατρός στο Αττικό Νοσοκομείο και ο περιφερειακος σύμβουλος Αττικής, Κώστας Τουλγαρίδης".

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ, Θανάση Καμπαγιάννη, που ζήτησε να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. "Είμαι εδώ με θεσμική ιδιότητα και το ξέρετε και παρότι σας συστήθηκα ως δικηγόρος εσείς με προσάγετε" είπε ο ίδιος κατά την προσαγωγή του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Κωστής Παπαδάκης, είπε πως κατέβηκε στο κέντρο μόνος του για να αφήσει ένα λουλούδι, αλλά δεν τον άφησαν. Ο κ. Παπαδάκης βρισκόταν μαζί με όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου. Ο Κωστής Παπαδάκης προσήχθη και εκείνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση