GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΘΡΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ! «Πού είναι οι αγωγές, Αλέξη;»

Νίκος Μωραϊτης *    Πού είναι οι αγωγές, Αλέξη; Ας γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ένας κόσμος ηττημένος, προσβεβλημένος και λασπωμένος από το...


Νίκος Μωραϊτης
*  

Πού είναι οι αγωγές, Αλέξη;

Ας γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ένας κόσμος ηττημένος, προσβεβλημένος και λασπωμένος από τον καθημερινό μιντιακό οχετό, περιμένει το επόμενο βήμα: Τις αγωγές που υποσχέθηκε.

Η -πρωτόγνωρη- αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα να στείλει εξώδικα σε κάποιες από τις διατεταγμένες γραφίδες της διαπλοκής αγκαλιάστηκε από τον κόσμο που τον υποστηρίζει αλλά και από ένα ευρύτερο ακροατήριο που έχει κουραστεί να μπουκώνεται με ψέματα.

Τα σκυλιά μαζεύτηκαν. Για λίγο, θα πω εγώ. Δηλαδή, αν είχαν σκοπό να συνεχίσουν για καμιά εβδομάδα τα δημοσιεύματα για το νοικιασμένο εξοχικό, έκλεισαν το θέμα στις δύο μέρες μετά τα εξώδικα. Ίσα ίσα για να μη φανεί ότι τρόμαξαν.

Τρόμαξαν όμως, και αυτή είναι η επιτυχία της κίνησης Τσίπρα. Κατάλαβαν ότι το αιώνιο θύμα -ο πολιτικός αρχηγός που έχει υποστεί τόση λάσπη, τόσα fake news και τόση χολή όσο κανείς τις τελευταίες δεκαετίες από το δεξιό και τέως σημιτικό δημοσιογραφικό παρακράτος- αποφάσισε για πρώτη φορά να μη γυρίσει και το άλλο μάγουλο αλλά να απαντήσει δυναμικά.

Τους εξέπληξε η κίνηση λοιπόν και… συντόμευσαν το σίριαλ. Όμως τα εξώδικα ζητούσαν, αν δεν κάνω λάθος, κάτι συγκεκριμένο: Επανόρθωση.

Επανόρθωση σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε. Συνέχιση της επίθεσης υπήρξε, απλώς με ψαλιδισμένα τα φτερά. Και αυτό πολύ απέχει από το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού. Ας γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ένας κόσμος ηττημένος, προσβεβλημένος και λασπωμένος από τον καθημερινό μιντιακό οχετό, περιμένει το επόμενο βήμα: Τις αγωγές που υποσχέθηκε.

Θα μου πείτε, θα μετατρέψουμε την πολιτική ζωή σε δικαστήριο; Η απάντηση είναι απλή: Όσο οι μιντιάρχες και τα ενεργούμενά τους μετατρέπουν την ενημέρωση σε προπαγάνδα, όσο οι μισθοφόροι της κυβέρνησης αποκρύπτουν την αλήθεια και βάζουν μία άλλη καθημερινά στη θέση της, η δικαστική οδός είναι η μόνη άμυνα της δημοκρατίας. Δε λέγεται «μετατροπή της πολιτικής σε δικαστήριο» εν προκειμένω. «Αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε μία μαύρη εποχή» λέγεται.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο https://www.koutipandoras.gr/article/poy-einai-oi-agoges-alexi

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση