GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ! Συνελήφθησαν ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο και ο μάγειρας...

Συνελήφθησαν σήμερα  Παρασκευή, σε Ρόδο και Κομοτηνή αντίστοιχα, οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κατασκοπείας σε βάρος της χώρας, ο 35χ...


Συνελήφθησαν σήμερα  Παρασκευή, σε Ρόδο και Κομοτηνή αντίστοιχα, οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κατασκοπείας σε βάρος της χώρας, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου Ρόδου και ο 54χρονος ναυτικός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σήμερα Παρασκευή, κατά τη λήξη της πενθήμερης προθεσμίας που είχε δοθεί στον πρώτο για να απολογηθεί, ο 54χρονος παρουσιάστηκε στις αρχές προκειμένου να παραδώσει απολογητικό υπόμνημα.

Εκεί, μετά από συνεννόηση του ανακριτή με τον εισαγγελέα, εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, ενώ έχει συλληφθεί και ο 35χρονος, ο οποίος είχε παραιτηθεί του δικαιώματός του να ζητήσει προθεσμία και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Αμφότεροι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπεία.

Το χρονικό της υπόθεσης
Από όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η γνωριμία των δύο ανδρών έγινε τον Αύγουστο σε κοινωνική εκδήλωση μουσουλμάνων στη Ρόδο. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις τους σε καφέ της πόλης, ενώ η τροφοδότηση του 35χρονου με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωνε ο μάγειρας του πλοίου τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο. Ο 54χρονος κατέγραφε τις κινήσεις των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις κινήσεις των στρατιωτών στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για τις κινήσεις του μάγειρα είχαν αρχικά ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιμενικού, καθώς με διάφορα προσχήματα προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες από στρατιωτικούς που ταξίδευαν από και προς το Καστελλόριζο με το καράβι στο οποίο εργαζόταν. Σημειώνεται ότι ο ναυτικός, που κατάγεται από τη Θράκη, είχε συμφωνήσει να εργαστεί ως μάγειρας στο πλοίο της εταιρείας όσο ακόμα αυτή εξυπηρετούσε τη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Το υλικό που συγκέντρωνε το έστελνε στον 35χρονο είτε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp είτε διά ζώσης στις συναντήσεις τους, σε καφέ της Ρόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», στο πλαίσιο της μυστικής έρευνας έχει καταγραφεί επαφή των δύο σε καφετέρια που λειτουργεί στο Ενυδρείο του νησιού, ενώ η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί ακόμα σε σπίτι στην Ιαλυσό αλλά και στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου.

Ελέγχονται πληροφορίες για επαφές των δύο και με άλλους μουσουλμάνους στη Ρόδο και στην Κω, ενώ αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας λένε ότι «η υπόθεση αποτελεί ένα μήνυμα για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα προξενεία της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και στη Θράκη, για τα οποία έχουν ακουστεί παρόμοιοι ψίθυροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση