GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και σοβαρότερο μάθημα από την πανδημία...»

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης   Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο μάθημα από την πανδημία είναι ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν υποκαθίσταται από κα...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης 
Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο μάθημα από την πανδημία είναι ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν υποκαθίσταται από καμμία τεχνολογία.
Ας το έχουν υπ όψιν τους τα παιδιά, οι πολιτες ως μόνοι και ως ζευγάρια, οι εργοδότες και εργαζόμενοι, οι εξουσίες, μερικοί από τους οποίους ορέγονται έναν κόσμο virtual και tele για λιγότερο κόστος και, κυρίως, περισσότερη ισχύ της καρέκλας.
Ο έρωτας, η φιλία, η συνεργασία, η ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων ολοκληρώνεται μόνο με την παρουσία. Αλλιώς, και ο πιο δειλός και ανίκανος εμφανίζεται ως γίγας στίς οθόνες και τα chat.
Η αγκαλιά και η ζωντανή κατά μέτωπο σύγκρουση δεν υποκαθίστανται από τα καραγκιοζάκια και τις θρασύδειλες μαγκιές μέσω διαδικτύου.
Το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα εξελισσόμενο θαύμα. Αλλά, είναι ένα τίποτε χωρίς τα συναισθήματα. Τα οποία είναι ένα τίποτε χωρίς το μυαλό.
Χωρίς παρουσία δεν υπάρχει αγάπη. Και χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα του ιού. Για όποιον θέλει να δει, να ακούσει, να σκεφτεί, να αισθανθεί σαν άνθρωπος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση