GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαια επεισόδια στην Ουάσιγκτον μετά από πορεία κατά του Μπάιντεν...

Βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στους δρόμους της Ουάσινγκτον καθώς  οπαδοί του Τραμπ συγκρούστηκαν με αντιφασίστες, έπειτα από πορε...


Βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στους δρόμους της Ουάσινγκτον καθώς  οπαδοί του Τραμπ συγκρούστηκαν με αντιφασίστες, έπειτα από πορεία συντηρητικών που διαμαρτύρονται κατά της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. 

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν πια είχε νυχτώσει και άρχισαν να διαλύονται τα πλήθη μιας κατά τ' άλλα ειρηνικής πορείας από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου που επιμένουν στα περί νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ομάδες διαδηλωτών της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys και μέλη του κινήματος Antifa συγκρούστηκαν, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού κατά και των δύο πλευρών.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο με δυνητικά απειλητικά για τη ζωή τους σύμφωνα με την Washington Post.

Κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν 23 άτομα, έκανε γνωστό η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, περίπου 200 άτομα της  ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε κοντά στο ξενοδοχείο Trump. Οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του Τραμπ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, ενώ έκαναν και συνθήματα με τα χέρια που χρησιμοποιούν λευκοί εθνικιστές.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Τζόρτζια, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα και την Αριζόνα, όπου η εκστρατεία του Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει την καταμέτρηση των ψήφων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουάσινγκτον μετέδωσαν ότι πυροβολήθηκε ένα άτομο και τρία συνελήφθησαν μετά από συγκρούσεις μεταξύ ομάδων υπέρ και κατά τουΤραμπ.

Περισσότερες από 50 αποφάσεις ομοσπονδιακών και πολιτειακών δικαστηρίων επιβεβαίωσαν τη νίκη του Μπάιντεν. Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε εξάλλου την Παρασκευή την αγωγή που υπέβαλε το Τέξας και υποστηρίχθηκε από τον Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση