GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αστυνομία οι δασικοί υπάλληλοι της πρώην Αγροφυλακής;

Στη Βουλή ψηφίστηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εκτός των άλλων προβλέπει τη δυνατότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες ν...

Στη Βουλή ψηφίστηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εκτός των άλλων προβλέπει τη δυνατότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες να επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο στους παραβάτες κτηνοτρόφους που προκαλούν αγροτικές φθορές. 

Αν και η αρμοδιότητα δίωξης των αδικημάτων αυτών ανήκει σε υπηρεσία άλλου υπουργείου (του Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στη δασική υπηρεσία όπου το 2011 ενσωματώθηκε το προσωπικό και οι αρμοδιότητες της καταργηθείσας Αγροφυλακής) το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προέβη στη συγκεκριμένη ρύθμιση ικανοποιώντας αιτήματα βουλευτών της ΝΔ από διάφορες περιοχές της χώρας που πιέζονταν από διαμαρτυρίες αγροτών για ασυδοσία ορισμένων κτηνοτρόφων που προκαλούν κατ΄επανάληψη φθορές σε κτήματα και η προστασία τους απ΄την Πολιτεία ήταν ανεπαρκής, αφού οι δασικές υπηρεσίες που έχουν επί 9ετία την σχετική αρμοδιότητα σε αρκετές των περιπτώσεων να αδιαφορούν και με αποτέλεσμα να μένουν ατιμώρητοι οι παραβάτες.
 Βέβαια ερωτηματικά προκύπτουν για το πως θα υπάρχει συντονισμός δράσης μεταξύ της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης των αδικημάτων φθοράς αγροτικών κτημάτων και της Αστυνομίας που θα τιμωρεί το ίδιο αδίκημα ως πειθαρχική παράβαση. Εκτός εάν στο άμεσο μέλλον, προκύψει η αναγκαιότητα της μεταφοράς στην αστυνομία του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών που έχουν την σχετική αρμοδιότητα και εμπειρία δεκατριών ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση