GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμη για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία η Αθήνα...

Η Αθήνα ξεκινά διπλωματική μάχη προκειμένου η έκθεση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις που έχει αναλάβει να εκπονήσει ο Ζοζέπ Μπορέλ προς το Ευ...



Η Αθήνα ξεκινά διπλωματική μάχη προκειμένου η έκθεση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις που έχει αναλάβει να εκπονήσει ο Ζοζέπ Μπορέλ προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του προσεχούς Μαρτίου να συγκεκριμενοποιεί περαιτέρω το "πλαίσιο κατευθύνσεων" των πρόσφατων Συνόδων. 
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε "παιχνίδια επικοινωνίας", ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να παρουσιάσει τη χώρα του ως το καλό παιδί, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εκδίδει Ναυτικές Οδηγίες, αμφισβητώντας την αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX από τον Σταθμό του Ηρακλείου για την περιοχή του Καστελορίζου.

Για όλα τα κρίσιμα θέματα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τη Δευτέρα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνει την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών C130 και F16, την πιθανή απόκτηση αμερικανικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού για τον ελληνικό Στρατό, και το διεθνές κέντρο εκπαιδευτικών αεροσκαφών που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα.

Εν αναμονή της έκθεσης Μπορέλ που θα περιλαμβάνει το σύνολο των θεμάτων που ορίζουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις, μεταξύ των οποίων και τις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο, η Αθήνα καταθέτει την ετοιμότητά της για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με μοναδικό θέμα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί διεύρυνση ατζέντας.
"Η Αθήνα αναμένει ημερομηνία από την Άγκυρα, αλλά η τελευταία θέλει μάλλον να είναι σίγουρη ότι δεν θα εισπράξει άρνηση, που δεν θα υπάρξει, εφόσον το κλίμα είναι κατάλληλο, το Ορούτς Ρέις δεν κόβει βόλτες και θα έχουμε σταθερότητα, όχι κινήσεις τακτικής" τόνισε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

"Η ΕΕ έχει δεχθεί ότι ο διάλογος είναι μονοθεματικός. Δεν υπάρχει καμία ένταση με την ΕΕ επ’ αυτού" είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα προχωρεί αταλάντευτη".

Η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για έλλειψη συνεκτικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά. "Νομίζω ότι μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής ακόμα και ο πλέον κακόπιστος ή και καλόπιστος καταλαβαίνει ότι η πολιτική που ασκήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε αποτέλεσμα" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

"Όταν διαρκώς κάνεις πίσω και δεν θέτεις τις κόκκινες γραμμές, στέλνεις ένα μήνυμα ότι εμείς είμαστε εδώ να συζητήσουμε" είπε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση