GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ από τον Τσιόδρα! «Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ γίνεται "νέα Θεσσαλονίκη"...»

Την ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πιεστική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, μετέφερε, σε δραματικούς τόνους, κατά τη σημερινή ενημέρωση γ...

Την ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πιεστική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, μετέφερε, σε δραματικούς τόνους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Δυτική Αττική, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες 3 ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια. Κι αυτό κατά τις πληροφορίες κάνει τον Σωτ. Τσιόδρα να βλέπει κίνδυνο μετατροπής  της Δυτικής Αττικής σε "νέα Θεσσαλονίκη"... 

Περισσότερα νέα κρούσματα παρουσιάζονται τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ το 83% των κλινών στην επικράτεια είναι κατειλημμένες, στην Αττική το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ είναι στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Ο υπουργός Υγείας σε δραματικούς τόνους έθεσε στους πολίτες το ερώτημα εάν με γεμάτα νοσοκομεία και ΜΕΘ θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας ή θα φερθούμε ανεύθυνα υπολογίζοντας μόνο τους εαυτούς μας.

Ενόψει των εορτών τόνισε ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση